Påverkar det en iPhone att koppla ur den när den inte är fulladdad?

Det är en vanlig myt att du måste ladda dina uppladdningsbara batterier tills de är helt fulla och inte ladda dem förrän de är tomma. Det var sant för nickelkadmiumbatterier, som kan drabbas av kapacitetsproblem när de laddas felaktigt. IPhone använder ett litiumjonbatteri och behöver inte samma skötsel som nickelkadmiumbatterier. Om du kopplar ur din iPhone innan den är fulladdad skadas inte batteriet eller dess kapacitet.

Laddningscykler

Din iPhones litiumjonbatteri har en livslängd uppmätt i laddningscykler - antalet gånger ditt batteri har laddats till 100 procent och körts ner till noll. En laddningscykel definieras inte av varje gång du har anslutit telefonen. Apple använder följande exempel: om du laddar ditt batteri till 50 procent den första dagen, töm det och laddar sedan upp till 50 procent igen dag två - det är en laddningscykel. Apple rekommenderar att du laddar / laddar ur en gång i månaden, där du laddar batteriet till full kapacitet och laddar ner det helt.

iPhone laddningstid

IPhone använder en funktion som kallas snabb laddning, som snabbt driver ditt batteri upp till 80% på två timmar, förutsatt att du inte använder iPhone medan den laddas. När du har nått 80 procent går iPhone in i en laddningsladdning, där den laddar de senaste 20 procenten på ytterligare två timmar.

Batterilivslängd

Även med de bästa laddningsvanorna kommer ditt iPhone-batteri så småningom att sjunka till cirka 80% av sin ursprungliga kapacitet. Därifrån fortsätter batteriet att tappa liv tills du så småningom behöver byta ut det. Enligt Apple bör du gå igenom 400 laddningscykler innan du tappar batterikapacitet. Andra faktorer kan dock skada batteriet och leda till att det tappar kapacitet tidigare.

Batteriskador

Undvik att använda eller förvara din iPhone vid extrema temperaturer. Apple rekommenderar en driftsmiljö som sträcker sig från 32 till 95 grader Fahrenheit. Undvik temperaturer lägre än -4 och högre än 113 grader. Du bör också överväga att ta bort din telefon från fodralet, om du har en. Värme under laddning kan förstärkas av fodralet och överhettning kan minska batteriets kapacitet över tiden.