Hur man tvingar avsluta appar på Android-telefon eller surfplatta

Du kanske tycker att det är nödvändigt att stoppa vissa appar från att köras på din enhet, i fall de verkar ha fel eller orsakar problem på din enhet. I sådana fall kan du välja att tvinga avsluta sådana appar på din Android-telefon eller surfplatta för att helt stoppa dem från att köras på din enhet.

Tvinga avsluta appar på Android-telefon eller surfplatta

I allmänhet kanske du inte stöter på ett giltigt skäl att tvinga avsluta appar på din Android-telefon, om du inte stöter på en app som inte fungerar eller en app som blir alltför upptagen i bakgrundsaktiviteter.

Vid sådana tillfällen kan Force Quitting-appar hjälpa till att lösa problem på din enhet som bristande svar, appar kraschar eller hänger och kan också bidra till enhetens totala stabilitet och prestanda.

1. Klicka på Inställningar

2. Bläddra ner till avsnittet Enhet på skärmen Inställningar och tryck på Program

3. Klicka på Application Manger på applikationsskärmen

4. Kontrollera att du finns på fliken Nedladdade på skärmen Applications Manger. Bläddra sedan nedåt och tryck på appen som du vill tvinga stopp.

5. På appens skärm för appinformation klickar du på Force Stop för att helt stoppa appen från att köras på din enhet.

6. Därefter ser du ett popup-fönster, tryck på OK för att tvinga att avsluta appen

Nu när du helt har stoppat appen från att köras i bakgrunden kan du försöka starta eller starta appen igen på din enhet och se om den fungerar korrekt.

Om inte kan du rensa appens cache och se om det hjälper till att lösa problemet. Vanligtvis bör detta hjälpa till att lösa problemet genom att rensa cachedata som kan bidra till mindre fel på din enhet.

Obs! När du rensar app-cache, frestas inte att klicka på knappen "Rensa data", eftersom det rensar all information relaterad till appen, som meddelandeshistorik, foton etc.

Om du tvingar avsluta appar för att förbättra batteriets livslängd

Appar på din Android-telefon eller surfplatta slutar inte faktiskt när du återvänder till startskärmen efter att ha använt en app eller byt från en app till en annan.

Eftersom appar fortsätter att köra i bakgrunden är det tron ​​på att Force Quitting-appar bör förbättra batteriets livslängd genom att förhindra att apparna använder data och batteritid för bakgrundsaktiviteter.

Men Force Quitting-appar bara för att förbättra batteriets livslängd är inte en bra idé med tanke på det faktum att dagens Android-enheter körs på algoritmer som är utformade för att säkerställa optimal resursanvändning, inklusive batteritid.

Det är också ett känt faktum att appar som redan finns i minnet öppnar snabbare, jämfört med att apparna startar om igen. Därför är det bättre för dig att låta din enhet bestämma saker för dig, snarare än att avbryta processen.