Hur du fixar Harman Kardon-subwoofers

Harman / Kardon är ett välkänt namn inom konsumentljud som erbjuder mottagare, högtalare, källkomponenter och subwoofers. Det sista utgör grunden för din musik- och filmupplevelse, när du spelar låga frekvenser har konventionella högtalare problem med att producera. Om du har problem med din Harman / Kardon-subwoofer har tillverkaren specifika felsökningsförslag för att lösa problemet.

Buzz eller Hum

Surrande eller surrande med Harman / Kardon subwoofers är normalt ett resultat av en dålig anslutning mellan RCA-kabeln som leder till subenheten och ingången "SUB" eller "LINE". Lösa domkrafter skapar dålig signalmark, vilket leder direkt till detta fenomen. Brum kan också vara ett resultat av markpotentialskillnader mellan mottagaren och subwoofern. Harman / Kardon-subwoofers är vanligtvis beroende av att signalen från mottagaren slås på, så tills uttaget är fast kan användare uppleva kontinuerlig poppning eller klicka när det interna reläet öppnas och stängs.

Ingen ström

Harman / Kardon-subwoofers bekräftade att de fick korrekt signal som fortfarande vägrar att slå på har prosaiska och möjligen större problem som kräver service. Många Harman-enheter har en på / av-omkopplare oberoende av signalreläet. Se till att detta är inställt på "På" -läget. Om strömbrytaren är på och subwoofern tar emot signal, kontrollera att den gröna eller blå strömlampan lyser. Om det röda eller bärnstensfärgade standby-ljuset lyser även när du tror att det tar emot en signal, kontrollera din RCA-ledning eller anslutning till mottagaren. Om allt är ordentligt anslutet och mottagaren skickar LFE-signalen till suben kan du behöva service. Om det inte finns något ljus alls kan det hända att en intern säkring har sprängts eller andra problem som inte kan användas av användaren relaterade till förstärkaren. Vissa Harman / Kardon subwoofers har åtkomliga säkringar på bakpanelen, avtagbara med en skruvmejsel. Om din inte gör det måste enheten skickas till ett auktoriserat servicecenter.

Trådlösa subwoofers

Harman / Kardon-subwoofers som förlitar sig på en trådlös signal från en ljudfält eller annan sändande enhet måste vara påslagen och ställt in på samma trådlösa kod. Dessutom måste H / K-abonnenter som förlitar sig på dessa trådlösa flöden vara inom 50 fot från sändarens siktlinje. Hinder som väggar, varmvattenberedare och dörrar minskar signalkvaliteten i varierande grad. Flytta subwoofern närmare ljudfältet eller sändaren för att lösa problemet.

Tyst bas

Många Harman / Kardon-subwoofers använder högnivåingångar utöver RCA-uttag. Att vara uppmärksam på ledningar i detta fall är avgörande. Anslutning av positiva mottagaruttag till negativa högtalarkablar på H / K-subwoofers placerar högtalaren ur fas, vilket resulterar i låga basnivåer. När du använder högtalarkablar, se till att alla är intakta, saknar hak eller snitt som kan orsaka intermittent svar från subenheten. Även här kan du hitta problem med att subwoofern aktiveras om enheten inte får tillräckligt med signal för att slå på.