Programvara för videoredigering för barn

Om ditt barn siktar på att bli nästa Stephen Spielberg, bör tekniken inte vara ett hinder. Funktionsfyllda premiumredigeringsprogram kan ha en skarp inlärningskurva och kan enkelt avbryta ett barns kreativa flöde. När det är dags att redigera bör föräldrar leta efter programvara som är enkel att använda och har ett intuitivt gränssnitt. Lyckligtvis finns det ett antal barnvänliga redigeringsprogram tillgängliga.

Windows Filmskapare

Windows Movie Maker är gratis och kan laddas ner med Windows Essentials Package (länk i resurser). Denna redaktör har alla grundläggande funktioner som behövs för att skapa video och barn anpassar sig enkelt till det rena gränssnittet och piktogramikonerna. Ditt barn kommer att älska de inbyggda teman som ger filmen en professionell finish med bara ett klick. Movie Maker har också ett enkelt sätt att publicera videon online på YouTube och Facebook så att du enkelt kan dela den färdiga produkten med vänner och familj.

iMovie

Om du har en Mac kommer iMovie gratis med operativsystemet (länk i Resurser). Detta är en beprövad redigeringsplattform som är känd för sin användarvänlighet, högkvalitativa utdata och de otaliga skolvideoprojekten som skapats med den. iMovie har alla standardvideoredigeringsfunktioner plus gratis teman, mallar och till och med en animerad resekarta för att krydda familjesemestervideor. Publicering och delning är enkelt och videor kan skickas till iTunes där du kan dela dem på andra Apple-enheter. Om ditt barn föredrar att arbeta på en iPad eller annan iOS-enhet finns det en iMovie-app tillgänglig i App Store.

PowerDirector

Om du letar efter redigeringsprogramvara som ditt barn kan växa in i är Cyberlink PowerDirector ett lämpligt val. PowerDirector lyckas packa över 400 redigeringsverktyg och effekter i sin programvara och har ändå ett lättanvänt gränssnitt. När ditt barn är redo att dyka in i att arbeta med keyframes, chroma-tangenter, bild-i-bild-överlagringar och stop motion-video, har PowerDirector allt och mer.

Adobe Premiere Elements

Adobes Premiere Elements (länk i resurser) är en avskalad version av Adobes professionella klass Premiere Pro. Premiere Elements har ett snabbredigeringsläge som gör att användare snabbt kan dra och släppa för att skapa en film. Det finns också en imponerande mängd automatiserade alternativ som verktyg för att balansera ljud och fixa skakig video. Premiere Elements, utvecklat från samma tillverkare av det populära fotoredigeringsprogramvaran Photoshop, är en perfekt videoredigeringsplattform på nybörjarnivå för att exponera ditt barn för Adobes kreativa verkstad.

Videoredigeringsappar för surfplattor och smartphones

Om ditt barn föredrar att arbeta på en smartphone eller surfplatta finns användarvänliga appar tillgängliga. För iOS-enheter som iPad och iPhone är iMovie-appen ett populärt val som fungerar bra med multitouch-plattformarna. För enheter som körs på Android, erbjuder VidTrimPro (länk i resurser) beskärning, bildtagning, omkodning och enkla sätt att dela video med vänner.