Hur du filtrerar och tar bort Gmail-artiklar i bulk

Om du är som de flesta användare loggar du mest på ditt Gmail-konto för att leta efter nya e-postmeddelanden och inte bry dig om att ta bort obetydliga eller oönskade e-postmeddelanden dagligen. Naturligtvis börjar din Gmail-inkorg svälla upp tills den kommer till en punkt där det blir nödvändigt att ta bort Gmail-objekt i bulk.

Att ta bort e-postmeddelanden i bulk är dock inte en enkel uppgift, du står nu inför en blandad grupp med e-postmeddelanden i din inkorg. I den här blandade väskan kan det finnas e-postmeddelanden från avsändare som du inte vill ta bort och andra e-postmeddelanden som kan vara viktiga eller värda att bevara.

Lyckligtvis har Gmail bra sök- och filterfunktioner som du kan använda för att filtrera e-postmeddelanden från frekventa avsändare och ta bort alla e-postmeddelanden från sådana avsändare.

Filtrera och ta bort Gmail-artiklar i bulk

Som nämnts ovan är ett bra sätt att ta bort Gmail-objekt i bulk att identifiera ofta avsändare som fortsätter att översvämma din inkorg med nyhetsbrev, erbjudanden, rabatter och andra meddelanden.

När du har identifierat ofta avsändare kan du använda sorteringsfunktionen i Gmail för att gruppera alla e-postobjekt från dessa avsändare och ta bort dem i bulk.

Filtrera och ta bort alla e-postmeddelanden från en särskild avsändare i Gmail

Följ stegen nedan för att filtrera och ta bort alla e-postmeddelanden från en viss avsändare som fortsätter att översvämma din inkorg med ofta aviseringar, uppdateringar och rabatter för objekt som du för närvarande inte är intresserad av.

1. Logga in på ditt Gmail-konto

2. Hitta din e-post från en frekvent avsändare som du vill filtrera i din Gmail-inkorg och klicka på den.

3. Klicka sedan på knappen Mer i den övre menyraden (se bild nedan).

4. På rullgardinsmenyn klickar du på Filtermeddelanden som dessa alternativ (se bilden ovan).

5. När du klickar på "Filtrera meddelanden som dessa" kommer du att se en "Gmail-filterdialogrutan" med avsändarens e-postadress i förväg i fältet "Från" (se bild nedan)

6. Klicka sedan på ikonen Sök-knapp, som finns i nedre vänstra hörnet av Gmail-filterdialogrutan för att filtrera alla e-postmeddelanden från den här avsändaren (se bild ovan).

7. På nästa skärm, ta en titt på sökresultaten och se om det finns någon speciell e-post som du vill spara. Du kan flytta sådana e-postmeddelanden till en annan mapp.

8. När du är redo klickar du på ikonen Välj i den övre menyraden och klickar på Alla från rullgardinsmenyn (se bild nedan).

9. Nu när du har valt alla e-postmeddelanden från den här avsändaren klickar du på papperskorgen-ikonen, som finns i den övre menyfältet för att radera alla e-postmeddelanden från den här avsändaren i ditt Gmail-konto (se bild nedan).

10. Upprepa ovanstående steg för andra avsändare till Filter och Bulk Ta bort Gmail-objekt som du säkert kan bli av med, så att du får en smal, snygg och hanterbar Gmail-inkorg.