Visar Facebook dig som inaktiv när du inte befinner dig i det fönstret?

Facebook gör det möjligt för dig att ansluta till vänner och familj genom att lämna inlägg och meddelanden, men det har också en chattfunktion som fungerar som ett snabbmeddelandeprogram. När du öppnar Facebookchatt är det lätt att se att inte alla kontakter är online, vilket innebär att du inte direkt kan chatta med dem. Inaktiv eller offline-kontakter svarar kanske inte direkt på meddelanden.

Facebook-chatt

Facebookchatt, tillgänglig från nedre högra sidofältet, ansluter dig till dina vänner i realtid. Det har också videochattfunktionalitet. Du kan välja vilka vänner som ser dig som online, blockera någon kontakt eller logga ut och få alla skickade meddelanden i din Inkorgen. Facebook tog bort tomgångssymbolen i Facebook-chatt, så du kommer inte att visas som inaktiv när du inte är i Facebook-fönstret.

Chatt tomgång

Facebook brukade visa en blå halvmånesymbol för att låta användarna veta att en person i kontaktlistan var inloggad i chatt men borta från Facebook. Från och med slutet av 2011 avlägsnades dock den funktionen. Nu är användare med gröna cirklar tillgängliga, användare med mobiltelefonikoner kan nås på mobila enheter och de utan tecken bredvid deras namn kan nås via Facebook-meddelanden, som kan skickas via chattfönstret.

Kontaktlista

Kontaktlistan på Facebook är uppdelad i två delar. Den första delen, topplistan, visar vänner som du nyligen interagerat med eller vänner som du interagerar med regelbundet. Denna lista ändras när du använder Facebook; du kan inte ändra det själv. Den nedre listan - märkt Fler vänner - visar vänner som för närvarande är aktiva på Facebook och inloggade i chatt.

Sett

Ett sätt som en person kan berätta om en vän är inaktiv på Facebook eller inte är funktionen Seen. När du skickar ett meddelande till en kontakt låter chattfönstret dig veta om personen har sett det. Meddelandet inkluderar den tid då meddelandet visades. När personen svarar på ditt meddelande tas meddelandet Seen bort från chattfönstret.