Hur man aktiverar mapp för olästa e-postmeddelanden på iPhone

Mail-appen hjälper dig att hantera och effektivt hantera e-postmeddelanden på din iPhone genom att låta dig flagga e-postmeddelanden och också genom att göra det möjligt för dig att se alla olästa e-postmeddelanden i en olästa e-postmapp.

Olesad e-postmapp på iPhone

IOS Mail-appen har en dold eller en valfri "olästa" mapp som låter dig se alla olästa e-postmeddelanden på din iPhone på en enda bekväm plats.

Riktigt med namnet visar mappen "Olästa" bara de olästa e-postmeddelandena i den, vilket gör det enkelt för dig att bara fokusera på olästa e-postmeddelanden och hantera dem.

Den olästa e-postmappen kan vara en stor tillgång för de som får massor av e-postmeddelanden och har svårt att gå igenom ett gäng lästa och olästa e-postmeddelanden dagligen.

Mappen eller postlådan "Olästa" är inte tillgänglig som standard på din iPhone och den måste vara aktiverad specifikt på din iPhone genom att följa stegen som anges nedan i den här artikeln.

Aktivera mapp för olästa e-postmeddelanden på iPhone

Följ stegen nedan för att aktivera mappen Olästa e-postmeddelanden på din iPhone eller iPad.

1. Öppna Mail-appen på din iPhone.

2. Klicka sedan på postlådor från skärmens övre vänstra hörn (se bild nedan).

3. På skärmen Mailboxes klickar du på Redigera från skärmens övre högra hörn.

4. På nästa skärm trycker du på Olesat. - Detta sätter en bock i den lilla cirkeln bredvid olästa (se bild nedan).

5. Klicka sedan på Klar från övre högra hörnet på skärmen (se bild ovan)

6. När du klickar på Klar (i steg 5 ovan) kommer du tillbaka på skärmen Mailboxes där du hittar den nyligen aktiverade "Olästa" Mailbox (se bild nedan).

Du kommer också att se ett nummer bredvid mappen "Olästa" - Detta indikerar antalet olästa e-postmeddelanden som du för närvarande har i din inkorg.

7. Klicka helt enkelt på Olästa för att se alla olästa e-postmeddelanden som tas emot på din iPhone (se bild i steg 6 ovan)

Du kan också söka efter olästa e-postmeddelanden på iPhone

Det är värt att notera att mappen Olesade e-postmeddelanden visar alla olästa e-postmeddelanden som de mottagits i din huvudinkorg. Det kan inte visa olästa meddelanden om de tas emot i andra postlådor som du kanske har skapat på din iPhone.

Om du har andra postlådor på din iPhone (bortsett från inkorgen) rekommenderas att du också letar efter olästa e-postmeddelanden i de andra mapparna eller söker efter alla olästa e-postmeddelanden på din iPhone genom att följa stegen nedan.

1. Öppna Mail-appen på din iPhone eller iPad

2. Skjut sedan fingret från toppen till botten av din iPhone för att få fram en sökruta längst upp på skärmen (se bild nedan).

3. Du kan använda sökrutan för att söka efter olästa e-postmeddelanden på din iPhone genom att skriva ordet olästa i sökrutan (se bild nedan)

Genom att trycka på det korrekta föreslagna sökresultatet för "Olästa" kommer omedelbart att visas alla olästa e-postmeddelanden på skärmen på din iPhone.