Fix för iPhone som visar raderade foton i lagring

Visar din iPhone foton i lagring, även efter att du tydligt har tagit bort alla foton från din iPhone? Nedan följer stegen för att lösa problemet med iPhone som visar borttagna foton i lagring.

iPhone visar raderade foton i lagring

De flesta användare stöter på frågan om iPhone visar raderade foton i lagring när de försöker rensa lagringsutrymme på iPhone genom att ta bort alla foton.

De är dock förvånade över att foton tar upp lagringsutrymme på iPhone, även efter att alla foton tydligt har raderats på iPhone.

Det här problemet beror verkligen inte på fel i iOS-programvaran och det finns en god anledning till varför borttagna foton fortfarande dyker upp i lagringsavsnittet på din iPhone.

Varför visar iPhone borttagna foton i lagring

Låt oss först försöka förstå orsaken till att iPhone visar foton i lagring när du tydligt har tagit bort dem från din enhet.

När du tar bort foton från iPhone eller iPad tas bilderna inte bort eller tas bort från din enhet.

I stället för att ta bort foton från din enhet flyttas de borttagna fotona helt enkelt från kamerarulle och fotogalbum till mappen "Nyligen raderad" i Photos-appen.

De borttagna bilderna förblir i mappen “Nyligen raderad” under en period på 30 dagar, varefter de automatiskt tas bort från lagring.

Om du undrar är orsaken till att raderade bilder sparas i mappen "Nyligen raderad" att tillåta återställning av foton om du av misstag tar bort dem.

Fix iPhone som visar borttagna foton i lagring

Som ni redan har gissat är lösningen för det här problemet att helt enkelt rensa den nyligen raderade mappen på din iPhone.

Detta kommer att ta bort foton permanent från din iPhone och de kommer inte längre att visas i lagringsavsnittet på iPhone.

Innan du går vidare måste du förstå att den här processen inte är reversibel och att du inte kommer att kunna återställa foton när de har tagits bort från "nyligen raderade" mapp.

1. Öppna Photos-appen på din iPhone och tryck på fliken Album i den nedre menyfältet.


2. På nästa skärm, bläddra ner till avsnittet "Andra album" och tryck på Nyligen raderat.

3. När du är i albumet "Nyligen raderat" trycker du på Välj-alternativet längst upp till höger.

4. Klicka sedan på alternativet Radera alla i nedre vänstra hörnet för att ta bort alla foton från din iPhone eller iPad


5. Klicka på Ja för att bekräfta att du vill ta bort alla foton från din iPhone permanent på bekräftelsepop-fönstret.

6. Vänta tålmodigt på att alla foton ska raderas från din enhet. När fotona har raderats ser du en tom mapp "Nyligen raderad".

När du går tillbaka till lagringsavsnittet ser du inte längre borttagna foton som tar ut lagringsutrymme på din iPhone.