Hur laddar jag upp ett ljudinlägg på Tumblr

Microblogging-tjänsten Tumblr ger ett enkelt sätt att ladda upp multimediafiler inklusive ljudinspelningar. Du kan enkelt dela musik, tal, komedirutiner, intervjuer och andra typer av ljudinnehåll. Tumblrs verktyg gör det också möjligt för dig att dela dina ljudfiler som laddats upp till SoundCloud.

Ladda upp ljud direkt till Tumblr från din dator

Logga in på ditt Tumblr-konto och klicka sedan på “Ljud” -ikonen från urvalet av inläggstyper på din instrumentpanel. Du kan ladda upp MP3-filer som är 10 MB eller mindre. Klicka på "Ladda upp". Klicka på “Välj fil” för att navigera till MP3-platsen på din dator. Klicka på "Öppna" när du hittar filen.

Skriv en beskrivning i fältet för att beskriva ljudet. Alternativt kan du lägga till taggar som beskriver innehållet i filen. Dessa taggar är nyckelord som också hjälper andra Tumblr-användare att hitta ditt innehåll när de söker i tjänsten.

Markera rutan bredvid uttalandet som anger att du godkänner Tumblrs användarvillkor. Du kan bara ladda upp innehåll som du äger eller har tillstånd att ladda upp för att undvika upphovsrättsintrång. Klicka på "Lägg upp". Du har valet att publicera ljudet direkt, lägga till det i en kö, publicera vid en viss tidpunkt, spara det som ett utkast eller göra det privat.

Lägga till filer från SoundCloud

Navigera till SoundCloud-webbplatsen. SoundCloud är en delningstjänst för ljudfiler som används av musiker, journalister, komiker, podcastare och alla som vill dela ljudinnehåll online. Den har en gratis och premiumtjänst. Tumblr och SoundCloud har ett partnerskap som gör det möjligt för Tumblr-bloggare att bädda in SoundCloud-filer i ljudinlägg.

Klicka på "Ladda upp". Du har två alternativ: "Välj filer" och "Rec." Om du väljer "Välj filer" kan du ladda upp MP3-, MP2-, ACC-, FLACC-, OFF-, WAVE- och AIFF-filer till SoundCloud. En dialogruta visas så att du kan hitta och välja den fil du vill ladda upp från din dator.

Välj “Rec” -knappen om du vill spela in direkt från din dator och omedelbart skapa en ljudfil att dela. När du är klar med inspelningen väljer du "Ladda upp din inspelning."

Välj inställningarna för den ljudfil du laddade upp eller precis skapat. Du kan låta andra ladda ner din fil, skapa en widget för att bädda in filen på en webbplats och låta filen spelas på mobila enheter via SoundCloud-mobilappar. Välj knappen "Spara".

Navigera till Tumblr-webbplatsen och logga in. Klicka på “Audio” -ikonen. Välj “Sök” bland ljudalternativen. Tumblr har en inbyggd sökmotor för SoundCloud-filer.

Skriv ditt SoundCloud-användarnamn eller något annat nyckelord för att snabbt hitta dina ljudfiler. Välj den när du hittar din fil. Du kan lägga till en beskrivning i filen samt nyckelord. Tumblr inkluderar automatiskt en inbyggd ljudspelare för dina SoundCloud-ljudinlägg.

Klicka på "Lägg upp". Din SoundCloud-fil kommer nu att inkluderas på din Tumblr-sida. Den inbäddade spelaren har en räknare som visar hur många gånger besökare på din Tumblr-mikroblogg spelade filen.

Tips

Tumblr tillhandahåller gratisappar för iOS-, Android- och Windows-enheter, men du kan inte ladda upp ljud från dessa appar. Du kan dock lägga till en länk till en ljudfil som du har laddat upp någon annanstans på nätet. Eller så kan du använda din smartphone eller surfplatta för att navigera till Tumblr-webbplatsen och ladda upp en ljudfil enligt samma steg som om du befann dig på din stationära eller bärbara dator.