Hur man letar upp ett telefonnummer

Det finns flera anledningar till varför du kanske vill leta efter ett telefonnummer. Du kanske till exempel vill veta mer om ett nummer som visas i telefonens nummerpresentation. Eller kanske den enda kontaktinformation du har för någon är ett telefonnummer och du vill leta upp hennes adress. Oavsett vilka skäl du vill veta var ett telefonnummer kommer från, är det mest direkta sättet att få denna information att ringa telefonnumret och fråga. Om du vill få denna information anonymt finns det sätt att göra det också.

Verktyg för omvänd nummer

Använd ett gratis online-sökverktyg för omvänd telefonnummer, till exempel sökverktyg för omvänd telefon som erbjuds på whitepages.com eller 411.com. Ange telefonnumret du vill slå upp i den angivna rutan på webbsidan för det omvända telefonverktyget. Klicka på "Enter" för att se sökresultaten. Om telefonnumret är listat i den allmänna katalogen visar de returnerade resultaten vem telefonnumret är registrerat och hans plats. För att leta upp avgiftsfria telefonnummer (telefonnummer med ett 800, 866, 877, 888, 881, 883, 886 eller 887 riktnummer) kan sökverktyget för telefonnummer på callferret.com eller 800notes.com webbplatser bevisa mer användbar. För att leta upp den allmänna platsen där ett mobiltelefonnummer aktiverades kan telefonsökverktygen på webbplatserna omvänd-cell-telefon-sök.info eller phonenumberscan.com visa sig mer användbara.

Sökmotorer

Gör en allmän webbsökning efter telefonnumret med en allmän sökmotor som Google, Bing eller Yahoo! I sökmotorn "Sök" skriver du det telefonnummer du vill slå upp i citattecken. Försök använda olika telefonnummerformat. Till exempel: “555-290-1234,” “555.290.1234” eller “5552901234.” Klicka på "Enter" och se vad som kommer upp i sökresultaten. Information om telefonnumret kan publiceras någonstans online.

Bakgrundskontroller

Använd en kommersiell online-kontrolltjänst på nätet som intelius.com för att leta upp telefonnummer som är onoterade i allmänhetens katalog och som en allmän webbsökning visar sig fruktlös. Utöver att bara kontrollera den allmänna offentliga telefonkatalogen, kontrollerar dessa bakgrundskontrolltjänster alla typer av andra offentliga dokument för att matcha din fråga. Var beredd att betala en måttlig avgift för användningen av denna tjänst.

Riktnummer platser

Bestäm den allmänna platsen för valfritt fasta telefonnummer eller mobiltelefonnummer genom att slå upp telefonnummerets riktnummer och prefixnummer - de första sex numren i ett tio-siffrigt telefonnummer - med hjälp av ett verktyg som de vita sidornas "Telefonsökning" online verktyg. Detta kommer att berätta telefonnummer för staten, länet och staden; telefonbolagets operatör och huruvida numret är ett fast eller trådlöst telefonnummer.