Hur konverterar du MP3-ljud till iPod-format

Apple iPod kan hantera alla ljudfiler som stöds av iTunes. Även om din iPod stöder MP3-filer kanske du vill konvertera dem till ett högre kvalitetsformat som en WAV, AIFF eller standard iTunes AAC-filtyp för bättre uppspelning. Alla dessa filtyper stöds av iTunes. Du kan enkelt konvertera dina MP3-filer till dessa format i iTunes innan du synkroniserar din nya musik till din iPod helt enkelt genom att ändra dina inställningar. Du vill använda iTunes för maximal kompatibilitet med din iPod. Observera att konvertering av MP3-filer till iPod-format av högre kvalitet kommer att resultera i en större filstorlek.

Steg 1

Ladda ner och installera den senaste versionen av iTunes. Godkänn användarvillkoren och öppna programmet.

Steg 2

Öppna din MP3 genom att klicka på "Redigera" och välja "Lägg till bibliotek." Leta reda på din MP3 i popup-fönstret och ladda den i iTunes.

Steg 3

Välj "Inställningar" från "Redigera" -menyn. Klicka på "Importera inställningar" -knappen för att öppna dialogrutan Importera ljudinställningar.

Steg 4

Välj ett av kodaralternativen i rullgardinsmenyn högst upp på skärmen - WAV, AIFF, AAC eller Apple Lossless. Klicka två gånger på "OK" för att gå tillbaka till iTunes-biblioteket.

Högerklicka på din MP3-fil och välj till exempel "Skapa AAC-version". Oavsett vilket format du tidigare valde visas som ett urval. Vänta tills din nya konverterade fil visas under din MP3. Du kan nu lägga den på din iPod.