Hur installerar jag om min Ethernet-controller?

Ominstallation av nästan vilken hårdvara som helst, inklusive en Ethernet-kontroller, kan vara den enklaste lösningen på många datorproblem. Det kan verka som en smärta att göra, men det är bättre än att spendera timmar på att diagnostisera orsaken till ett problem. Att börja med en ominstallation sparar tid i det långa loppet. Om du är ny i att felsöka dina egna datorproblem är det en bra nybörjare att installera om en Ethernet-kontroller.

Ethernet

En Ethernet-styrenhet är helt enkelt ett trådbundet nätverkskort. Ethernet är standardprotokollet som används för de flesta nätverk. På grund av populariteten och den breda användningen av Ethernet-protokollet används termen "Ethernet-kort" ofta generiskt för moderna nätverks- eller NIC-kort. RJ45-kabeln som används för att ansluta dessa kort till routrar, DSL-modem och kabelmodem kallas en Ethernet-kabel.

Syfte med ominstallering

Ofta kan en hårdvaruenhet sluta fungera av andra skäl än maskinvarufel. Ett av de första felsökningsstegen är att avinstallera och installera om enheten. Det kan handla om att bara installera om drivrutinerna - programvaran som datorn använder för att prata med komponenter som är anslutna till den - eller att fysiskt ta bort och byta ut enheten också. Den noggrannare processen säkerställer att rätt drivrutiner används och att hårdvaran är ordentligt ansluten. Ominstallation löser en bra andel av många hårdvaruproblem.

Hur man installerar om

Klicka på Windows Start-knappen för att öppna Start-menyn och klicka på "Kontrollpanelen." Skriv “Enhetshanteraren” i söktextrutan längst upp till höger i kontrollpanelfönstret. Hitta din Ethernet-kontroller listad under nätverksadaptrar, högerklicka på den och välj "Avinstallera" från snabbmenyn. Stäng av datorn och dra ut strömmen. Se till att du har urladdat statisk elektricitet. Öppna datorhöljet och ta bort Ethernet-handkontrollen från kortplatsen genom att dra ut den försiktigt. Sätt tillbaka kontrollenheten eller placera den i en annan plats om du har en annan öppning. Starta om datorn. Windows hittar kontrollenheten automatiskt; bläddra bara till var drivrutinsfilerna finns när du blir ombedd att göra det av Windows. Ethernet-styrenheten har nu installerats om helt. Om du har en inbyggd Ethernet-kontroller finns det inget fysiskt kort att ta ut. Se bara till att styrenheten är aktiverad i BIOS, som du kommer åt vid start genom att trycka på funktionsknappen som anges på startskärmen som visas när din dator startar.