Hur man konverterar Apple Quicktime-film till Windows

En av de irriterande sakerna med digital video är att det finns så många olika format. Vissa populära videospelare kan inte spela upp vissa format, till exempel Apple Quicktime. Detta kan göra det svårt att se dina media. Men med rätt verktyg är det enkelt att konvertera mellan Apples MP4-format (Quicktime) och Microsoft Windows WMV-format (Windows Media Video).

Steg 1

Ladda ner Video Factory-formatkonverteraren (se Resurser). Detta freeware-program gör att du kan konvertera dina Apple Quicktime-filmer (MP4) till Windows-video (WMV). Bläddra ner på sidan för att läsa funktionerna och tryck sedan på knappen "Ladda ner". På nästa sida väljer du servern som du vill ladda ner programvaran från och sparar filen på din dator.

Steg 2

Installera din videokonverterare. Högerklicka på den zippade filen som du laddade ner i föregående steg och välj "Extrahera allt". När du är klar dubbelklickar du på den extraherade filen och väljer destinationen för din installation. Tryck på "Installera" för att installera programvaran.

Konvertera din Quicktime-film till WMV. Öppna din nyligen installerade programvara och välj "Allt till WMV" från vänster kontrollpanel. Tryck på "Lägg till fil" för att lägga till din Quicktime-film i konverteringskön. Välj din utmatningsmapp och när du är klar, tryck på "OK" för att konvertera din Quicktime-film till WMV.