Hur man spårar en stulen T-mobiltelefon med hjälp av Internet

Din telefon är sannolikt en av de dyraste sakerna du har med dig varje dag. Vidare, om det slutar bli stulet, är det inte bara den monetära kostnaden för den aktuella enheten - det är också all din personliga information och data. Många appar och tjänster kan dock lokalisera din telefons plats, och vissa låter dig fjärrlåsa eller radera din enhet helt om du tycker att den har gått för gott. De flesta smartphones har spårningsalternativ, och om du har installerat en spårningsapp från tredje part eller köpt en enhetsskyddsplan från T-Mobile har du sannolikt ännu fler alternativ för att hitta din telefons plats.

McAfee och Lookout Location Services

T-Mobile erbjuder flera enhetsskyddsplaner för kunder, och flera inkluderar programvara som hjälper dig att hitta din telefon om den går förlorad eller blir stulen. Om du har HOPPET! eller Premium Device Protection-plan med T-Mobile har du tillgång till Lookout Mobile Security Premium på din telefon. Du måste ha skapat ett konto i Lookout-appen innan telefonen blir stulen för att kunna använda platstjänsten. Logga in på ditt Lookout-konto på lookout.com och klicka på knappen "Hitta min enhet" för att se en karta som visar telefonens plats.

Du kan också välja "Skrik", "Lås" eller "Torka" från platsskärmen. Alternativet Skrik låter ett larm på din telefon och är mer användbart om du har förlagt din telefon och behöver hitta den. Med alternativet Lås kan du ange ett anpassat meddelande, och tjuven kan inte komma in i din telefon alls. Wipe raderar permanent all din data, så använd den bara som en sista utväg. Lookout Premium inkluderar även Theft Alert. Om du aktiverade den här tjänsten skickar Lookout dig ett foto av tjuven och en karta över telefonens plats när fotot togs. Du kan anpassa Lookout Theft Alerts för att utlösa om din lösenkod är felaktigt angiven, om någon stängde av din telefon, aktiverade flygplansläge eller tog bort ditt SIM-kort.

McAfee Security för T-Mobile, inklusive McAfee ID-skydd och McAfee Content Protection är tillgängligt för kunder som har köpt JUMP! Plus eller Premium Device Protection Plus. Om du aktiverade ditt McAfee Security-konto på din telefon loggar du in med ditt e-postadress eller mobilnummer på mcafeemobilesecurity.com för att se telefonens plats. Precis som Lookout har McAfee alternativ för att ljuda ett larm på din telefon, radera den eller låsa den på distans.

Om du har en annan mobiltelefon kan du låta McAfee skicka en länk till dig för att spåra telefonens plats eller till och med låsa eller radera telefonen på distans genom att skicka ett SMS. Text ”Säker lokalisering” följt av din McAfee PIN-kod till ditt mobilnummer för att få en länk för att spåra telefonens plats. SMS "Secure Lock" följt av din PIN-kod till ditt telefonnummer låser din enhet på distans och "Secure Wipe" med din PIN raderar den helt.

Hitta min iPhone

Om du använder en iPhone kan Apples Find My iPhone-tjänst hjälpa dig att hitta din stulna telefon. Hitta min iPhone är en kostnadsfri tjänst och är aktiverad som standard när du loggar in på iCloud på din iPhone - så även om du inte kommer ihåg att ställa in den är det värt att kolla om du har aktiverat funktionen. Logga in på icloud.com/find med ditt Apple-ID och lösenord. Välj din iPhone från listan "Alla enheter" högst upp på skärmen.

Hitta min iPhone visar den sista platsen för din telefon och du kan välja att radera den på distans. Om du sätter telefonen i förlorat läge kan du låsa telefonen på distans och lägga till ett anpassat meddelande. Apple Pay kan inte heller användas från Lost Mode, så dina kredit- och bankkort är säkra från obehöriga köp från din telefon.

Spåra en Android-telefon

Om du använder en Android-telefon kan den inbyggda funktionen Hitta min enhet (tidigare kallad Android Device Manager) hjälpa dig att hitta den. Som de flesta spårningstjänster måste du ha aktiverat Hitta min enhet och loggat in på din telefon med ditt Google-konto innan den försvann för att kunna hitta den. Logga in med ditt Google-konto på android.com/find och klicka på din telefon högst upp på skärmen för att se den aktuella eller sista platsen. Hitta min enhet har också alternativ för att tvinga telefonen att ringa, låsa din telefon eller radera den permanent.

Google spårar din Android-telefons plats som standard när du är inloggad på ditt konto på din telefon och har platstjänster aktiverade. Det sparar din platshistorik på din Google-tidslinje så att du kanske kan spåra din saknade telefon med den informationen. Logga in på Google Maps på maps.google.com, klicka på menyikonen och välj "Din tidslinje" för att se din platshistorik.

Om du använder en Samsung Android-enhet kan du använda Samsungs Find My Mobile-tjänst. Samsung-enhetsägare som registrerar ett Samsung-konto på sina telefoner har alternativet "Fjärrkontroller" aktiverat som standard, vilket är hur du spårar din telefon med Hitta min mobil. För att använda tjänsten loggar du in på findmymobile.samsung.com med din Samsung-kontoinformation. Liksom liknande tjänster innehåller Find My Mobile också alternativ för att fjärrlåsa och radera din telefon.

Andra spårningsappar

Många oberoende apputvecklare gör också spårningsappar för iOS App Store och Androids Google Play, inklusive Family Locator, Cerberus Anti Theft, GPS Locator och Lost Android. Om du laddade ner och använde en av dessa appar på din telefon innan den blev stulen, gå till appens webbplats och leta efter en plats att logga in med det namn och lösenord som du använde med appen för att spåra din telefon.

Appar som är utformade för att hjälpa dig att hålla reda på familjemedlemmar och vänner kan också hjälpa om du tillät en vän eller familjemedlem att komma åt din plats via en app innan din telefon blev stulen. T-Mobile har sin egen lokaliseringsapp som heter FamilyWhere, men den är endast tillgänglig för Android-telefoner. Tillgång till familj Det finns en separat betaltjänst, men om du köpte den via T-Mobile, logga in på ditt My T-Mobile-konto och klicka på Profil> Familjekontroller> Hantera för att välja ditt mobilnummer och spåra dess plats.

Vissa tredjepartsplaceringsappar, som Family Locator, inkluderar också en tjänst för att dela din plats med andra, vilket ger ett annat sätt att spåra din telefon från en väns eller familjemedlemmars enheter om du delade din plats med dem.

iPhones som kör iOS 8 eller högre kan köra Apples Find My Friends-app. Du får ett meddelande när någon ber dig att dela din plats. Om du har godkänt en av dessa förfrågningar kan du försöka be din vän att se om de kan hitta din telefons var i appen Hitta mina vänner.

Spåra en vanlig mobiltelefon

Om du inte använder en smartphone kan du fortfarande hitta och spåra din telefon. Om din telefon har ett GPS-chip och du har en plan genom AccuTracking, logga in på AccuTrackings webbplats och se telefonens GPS-data. AccuTracking kan också ge dig närmaste celltornplats om den inte kan läsa GPS-platsen för din telefon. Om du inte hade en spårningsplan via AccuTracking eller någon annan tjänst på din telefon innan den blev stulen kommer du sannolikt inte att kunna spåra den, även om leverantörer ibland kan tillhandahålla platsinformation till brottsbekämpning om din stulna telefon är del av en utredning. Se till att ringa T-Mobile för att stänga av din tjänst så att ingen kan ringa eller ta emot samtal eller sms på din stulna telefon.