Skinkradio i internetens tid

Amatörradio har funnits i mer än ett sekel, men nuförtiden jämförs det ofta med mycket nyare uppfinningar, som onlinechattrum och webbforum.

Men för fans av skinkradio, som det är nästan universellt smeknamnet, är mediet som tillåter licensierade operatörer att prata med människor över hela världen inte den gammaldags versionen av någonting. Cirka 750 000 personer har för närvarande skinkallicenser från Federal Communication Commission, ett större antal än någonsin tidigare, säger Sean Kutzko, media- och PR-chef för American Radio Relay League (ARRL).

De använder dessa licenser för att hjälpa sina samhällen att hålla kontakten efter naturkatastrofer, finslipa sin elektronik och sändningsförmåga och helt enkelt prata med andra skinkor, säger han.

Katastrofåterställning

"Vi tillhandahåller kommunikationshjälp de första 72 timmarna efter en katastrof," sa Kutzko. "Det är en av de saker som vi gör exceptionellt bra."

När en orkan, jordbävning eller annan katastrof inträffar kan telefonlinjer och mobiltelefontorn rivas, och till och med drift av mobiltelefonnät kan överväldigas av trafik, säger han. Men amatörradiooperatörer kan ofta hålla kontakten och använda batteri-, sol- eller generatorström för att vidarebefordra information till varandra och till myndigheter om vad som händer i deras stadsdelar.

National Hurricane Center är värd för sin egen frivilligstyrda skinkradiostation som aktiveras när en orkan är nära land, samlar ögonvittnesrapporter från drabbade områden och överför väderråd till platser avskärda från andra former av kommunikation av stormen. Vissa skinkradiooperatörer deltar också i Skywarn, ett nationellt vädertjänstnätverk av volontärer som övervakar allvarliga åskväder och tornader i deras områden.

"Det ger National Weather Service en annan typ av information som de kan använda förutom Doppler-radar," sa Kutzko.

Experimentera med elektronik

Medan Kutzko säger att hobbyens ”huvudsakliga demografiska” troligen är i 50-talet, närmar sig ett växande antal yngre människor skinkradio genom ett intresse för elektronik. Många kommer från den så kallade maker-rörelsen och integrerar skinkradio med gör-det-själv-digitala verktyg som de programmerbara Raspberry PI- och Arduino-linjerna i miniatyrdatorer.

"Vissa människor tycker om att tinka och tycker om att lära sig om elektronik," sa Kutzko. "Vissa människor tycker om att experimentera med olika typer av antenner."

Skinkor har också hittat sätt att integrera sina radiosändningar med internet - att låta dem skicka ljudsignaler till andra operatörer runt om i världen, som kan vidarebefordra sina signaler till radion i sina områden och hjälpa dem att nå en bredare publik än vad de kunde använda radiosändare. ensam.

Och för dem som vill maximera vad de kan göra med traditionella luftvågor, erbjuder ARRL priser för skinkor som framgångsrikt kan nå vissa kommunikations milstolpar, som att kommunicera med alla amerikanska stater, alla län eller till och med alla länder i världen. Andra tycker om att ta lågeffektiv sändarutrustning med på vandringar eller campingturer och se vem de kan nå, säger Kutzko.

"En del av det roliga är att kunna ta med dig din utrustning och sända från den här avlägsna platsen", sa han.

Konversera

Viktigast av allt är att hobbyen är ett sätt för människor att få vänner från hela världen och få kontakt med gamla.

"Vissa människor tycker om att träffa människor nya på radion - det finns en mycket social aspekt av det", sa Kutzko.

Och den sociala sidan är inte begränsad till luftkommunikation: Det finns tusentals skinkradioklubbar runt om i världen som samlas för att byta tips om utrustning och ta med nya sändare, säger Kutzko.

"Det finns en hel grupp människor som hjälper dig att lära dig och lära dig saker", sa han.