Hur man använder Kindle utan Amazon-konto

Om du av någon anledning inte vill länka din Kindle-enhet till ett Amazon-konto kan du använda stegen enligt nedan för att använda Kindle utan Amazon-konto.

Använd Kindle Without Amazon-konto

Att använda Kindle utan Amazon-konto skulle vara otänkbart för de flesta användare som köper Kindle-enheter för att få åtkomst till Amazons rika ekosystem med böcker, musik, filmer, TV-program och erbjudanden.

Men det finns vissa användare som i princip vill använda Kindle Fire som en Android-surfplatta och tycker att det är onödigt att länka deras Kindle Fire-enhet till ett Amazon-konto.

Sådana användare kan installera Google Play Store på Kindle Fire och det gör att de kan ladda ner både gratis och betalda appar från Google Play Store, precis som på någon annan Android-surfplatta.

Steg för att använda Kindle utan Amazon-konto

För att kunna använda Kindle utan Amazon-konto måste du avregistrera din Kindle-enhet och detta kan göras genom att gå till Inställnings-appen på din Kindle-enhet.

Obs: När din Kindle-enhet har avregistrerats från Amazon kommer du inte att kunna ladda ner appar från Amazons App Store och du kommer inte att kunna använda de flesta av Amazonas appar som förinstallerades på din Kindle-enhet.

1. Öppna Inställningar på din Kindle Fire och tryck på Mitt konto

2. Klicka på Deregister på skärmen Mitt konto

3. Klicka på Deregister för att bekräfta på popup-fönstret som visas

När du trycker på Deregister i popup-fönstret kommer du att logga ut från ditt Amazon-konto och din Kindle-enhet kommer inte längre att kopplas till ett Amazon-konto.

Som nämnts tidigare kommer du inte längre att kunna ladda ner appar från Amazon app store eller använda Amazon Amazon-appar när din enhet har avregistrerats.