Så här kopierar du en länk från YouTube och klistrar in den på Facebook med en iPhone

Med iOS 6 integrerade Apple Facebook djupt i iPhone men tog bort den älskade YouTube-appen bland sina häftklamrar. Oavsett är det enkelt att publicera länkar till intressanta, underhållande eller dina egna YouTube-videor på Facebook. Den djupa Facebook-funktionen gör att du kan posta direkt från många appar på din iPhone - inklusive en YouTube-app som du nu kan ladda ner gratis från App Store. Det förenklar och automatiserar kopiering och klistra in videolänkar från YouTube till Facebook, även om du fortfarande kan göra det manuellt mellan deras appar och webbplatser om du vill.

Manuell kopiering och klistra in

Steg 1

Tryck på appen "YouTube" på startskärmen för att starta den. Alternativt kan du trycka på appen "Safari" för att gå till YouTube.com.

Steg 2

Navigera till YouTube-videon som du vill dela på Facebook. Sök efter den med namn med hjälp av ikonen “Förstoringsglas” längst upp till höger eller använd trefältet ”Index” -ikonen längst upp till vänster för att dra den från spellistor, historik och favoriter. Tryck för att välja önskad video.

Steg 3

Tryck på ikonen "Action" med böjd pil. Det visas i det övre högra hörnet av videon i YouTube-appen eller längst ner på skärmen på YouTube-webbplatsen.

Steg 4

Välj "Dela" från popup-menyn i YouTube-appen, följt av "Kopiera länk". Klicka på "Kopiera" på YouTube-webbplatsen. Avsluta sedan YouTube genom att trycka på "Hem" -knappen.

Steg 5

Navigera till ditt Facebook-konto. Tryck på den officiella "Facebook" -appen om du har den. Annars startar du appen "Safari" för att kryssa till Facebooks mobilwebbplats på Touch.Facebook.com eller hela webbplatsen på Facebook.com. Logga in på ditt konto.

Steg 6

Tryck på "Status" -ikonen eller fältet högst upp på Facebook-skärmen. Ett tomt fält som frågar "Vad tänker du på?" expanderar för att fylla den övre halvan av skärmen.

Steg 7

Tryck två gånger inom det tomma fältet och välj sedan "Klistra in" i popup-menyn för att släppa i din kopierade YouTube-videolänk. Lägg till ett meddelande för att utöka länken efter behov.

Tryck på ikonen i det nedre högra hörnet av statusfältet för att välja din publik. Tryck sedan på "Lägg upp" uppe till höger för att dela YouTube-länken.

Automatisk kopiering och klistra in

Steg 1

Tryck på appen "Inställningar" följt av "Facebook". Ange ditt Facebook-användarnamn och lösenord och tryck sedan på "Logga in". Tryck på "Hem" -knappen för att återgå till din startskärm.

Steg 2

Navigera till önskad video i YouTube-appen eller webbplatsen. Tryck för att välja den.

Steg 3

Tryck på ikonen "Action" med böjd pil. Den visas i det övre högra hörnet av videon i YouTube-appen eller längst ner på YouTube-webbplatsen.

Steg 4

Tryck på "Dela" från popup-menyn, följt av "Facebook" i YouTube-appen. Välj bara "Facebook" på webbplatsen.

Tryck på ikonen i det nedre högra hörnet av Facebook-inläggsfältet för att välja din publik. Tryck sedan på "Lägg upp" uppe till höger för att dela YouTube-länken.