Hur du inaktiverar eller minskar användningen av mobildata med TV-appen på iPhone

Om det finns kvar på sina standardinställningar kan TV-appen på din iPhone hamna mycket av din dyra cellulära data. Nedan hittar du metoder för att minska användningen av mobildata med TV-appen på iPhone.

Inaktivera användning av mobildata för TV-app på iPhone

Cellular Data är dyra i de flesta länder, så det bästa alternativet för de flesta användare är att helt inaktivera Cellular Use av TV-appen. På så sätt använder TV-appen på din iPhone endast det gratis WiFi-nätverket.

1. Öppna Inställningar> bläddra ner och tryck på TV.

2. Inaktivera alternativet för Använd cellulär data för uppspelning på nästa skärm genom att flytta väljaren till OFF-läge.

Efter den här inställningen tillåter TV-appen på din iPhone endast att använda WiFi-nätverket, vilket helt utesluter chanserna för att cellulär data används av TV-appen.

Minska användningen av mobildata med TV-appen på iPhone

Om du inte vill stoppa TV-appen från att använda mobildata på iPhone kan du minska användningen av mobildata med TV-appen på iPhone genom att följa stegen nedan.

1. Öppna Inställningar> bläddra ner och tryck på TV.

2. På nästa skärm, se till att alternativet för Använd cellulär data för uppspelning är aktiverat och tryck på alternativet Cellulär under Uppspelningskvalitet (se bild nedan)

3. På nästa skärm trycker du på Bra för att minska användningen av mobildata med TV-appen på iPhone.

Eftersom High Definition-videor konsumerar mycket data bör du kunna uppnå betydande besparingar i användningen av mobildata genom att titta på videor i standardkvalitet.

Ställ in hyrfilmer att spela i standarddefinition

Som standard spelar TV-appen hyrfilmer i High Definition-kvalitet. För att minska användningen av mobildata med TV-appen kan du ställa in din iPhone så att du kan spela hyrfilmer i standarddefinition.

1. Öppna Inställningar> tryck på TV: n.

2. På nästa skärm trycker du på Inköp och uthyrning.

3 Klicka på Standarddefinition på skärmen Inköp och hyra.

Genom att göra ändringar ovan bör du kunna förhindra att TV-appen använder hög mängd cellulär data på din iPhone.