Fungerar Quicken på iPad-datorer?

Quicken är den bästsäljande programvaran för personlig ekonomi i USA, enligt statistik publicerad av Intuit, tillverkaren av Quicken-programvaran. Apple iPad har en liknande ställning på marknaden för surfplattor. Tillsammans erbjuder de en kraftfull mobil ekonomisk hanteringslösning för individer.

App för Quicken Money Management

Appen Quicken Money Management ger dig möjlighet att ange transaktioner och kontrollera saldon på din iPad. Appen synkroniseras med skrivbordsversionen av Quicken för att hålla din ekonomiska information uppdaterad. Quicken-appen är tillgänglig som gratis nedladdning från Apple App Store.

Synkronisering med Quicken Desktop

Quicken-appen använder Quicken Cloud-tjänsten för att dela data mellan stationära och mobila versioner. För att möjliggöra synkronisering mellan Quicken-mobilappen och skrivbordsversionen av Quicken, skapa ett Quicken Cloud ID inom Quicken 2013 på ditt skrivbord. Synkronisera dina data till Quicken Cloud-tjänsten. Ange sedan ditt Quicken Cloud ID och lösenord i Quicken-appen på din iPad för att ladda ner informationen till Quicken-appen. Transaktioner från din bank synkroniseras automatiskt med Quicken-appen efter att du har skapat ett Quicken Cloud ID.

Begränsningar av Quicken på iPad

Quicken mobilapp är inte en fullständig version av Quicken finansiella programvara. Den är inte avsedd att användas ensam för att hantera din budget eller investeringar och kan endast användas med skrivbordsversionen av Quicken 2013 för Windows-datorer. Det fungerar inte med Quicken Essentials för Mac. Quicken-appen kräver iOS version 5.0 eller senare.

Säkerhetsproblem

Att få tillgång till din budget- och bankkontoinformation på iPad är bekvämt, men enhetens rörlighet ger säkerhetsproblem. Du bör använda lösenordfunktionen i Quicken-appen för att ställa in ett säkert lösenord och ange ditt lösenord varje gång du öppnar appen. Detta hindrar någon annan från att komma åt din information om din iPad går förlorad eller blir stulen. Det förhindrar också att andra familjemedlemmar eller vänner av misstag tittar på eller ändrar dina data om din iPad är en delad enhet.

Om iPad går förlorad eller blir stulen kan du inaktivera Quicken-appen från Quicken 2013-skrivbordsprogramvaran. Klicka på fliken "Mobil och varningar" på Quicken-skrivbordet och välj knappen Redigera profil för Quicken Cloud. På nästa skärm klickar du på länken "Inaktivera" bredvid namnet på din iPad. Detta förhindrar att Quicken Mobile-appen fungerar på din iPad tills du återaktiverar den men raderar inte din information från Quicken Cloud.