Beam: Intressant Android Powered Smart Projector

Beam är en intressant smart projektor som gör sig redo för en lansering i oktober 2015 av Beam Labs Inc. Idén om en smart projektor som kan monteras i ett ljusuttag får god respons från investerarna. Företaget har samlat in $ 559, 578 på Kickstarter och överskattat sitt ursprungliga mål på $ 200 000 med 23 dagar kvar.

Beam Smart-projektorn passar enkelt in i varje ljusuttag i ditt hus och ansluter till smarta telefoner och surfplattor, så att du kan stråla videor och bilder på vilken plan yta som helst i huset.

Beam erbjuder intressanta möjligheter

Som en Android-driven enhet, kontrollerad av appar, kan Beam användas på riktigt intressanta sätt:

  • Titta på videor eller surfa på internet i ditt vardagsrum eller tak i sovrummet
  • Spela spel med din smartphone eller en Bluetooth-kontroller
  • Projicera recept på köksbänken så att du kan laga en maträtt
  • Spela brädspel direkt på ditt matbord
  • Visa presentationer eller förvandla väggar till digitala målningar!

Den maximala projektionsstorleken av Beam är 120 tum bred. Projektorn låter dig också lyssna på musik från de inbyggda högtalarna och fungerar med alla tillgängliga appar på Google Play.

Beam är programmerbar

Du kan beordra Beam-projektorn att utföra vissa uppgifter med hjälp av funktionen 'Om detta-då'. Till exempel kan du programmera det för att visa dig vädret när du gör dig redo att gå ut ur ditt hus. eller visa dig nyheterna när du vaknar klockan 6:30 på morgonen.

Det finns ingen gräns för antalet IF: er som du kan använda för att utlösa en THEN-åtgärd.

En annan välkomstfunktion hos Beam är dess förmåga att ansluta till alla enheter. Du kan ansluta Beam-projektor till en mus, tangentbord, spelkontroll, högtalare eller smartwatch förutom smarttelefoner och surfplattor.

Beam körs på Googles Android-operativsystem och levereras med 8 GB lagringsutrymme, en inbyggd högtalare, 1, 3 GHz dual core-processor och 20 000 timmar projektionstid.

Bildkvalitet

Utifrån bilder och videor ser projektionskvaliteten ok ut när lamporna är påslagen och bra när alla lamporna är släckta. För närvarande packar Beam en blygsam upplösning på 854 x 480 pixlar, och dessa och andra funktioner förväntas förbättras när finansieringen hälls in i projektet.

Hur det fungerar

Beam kan skruvas in i varje ljusuttag i ditt hus och använda det som en strömkälla eller så kan den också dra ström från en strömkabel som medföljer den. När du har anslutit den kan du enkelt ställa in den för att projicera bilder och videor från din Android- eller Apple-enhet på vilken plan yta som helst.

Att installera det är väldigt enkelt, bara installera Beam-appen på din enhet. För närvarande är appen tillgänglig för Android- och iOS-enheter. Du kan också styra Beam med hårdvaruknapparna eller med Bluetooth-enheter.

Pris & beställning

Du kan beställa Beam just nu till det lägsta priset genom att donera till deras Kickstarter. Kostnaden är cirka 399 $ för en Beam och $ 450 för en Beam och en balkhuv. Beam förväntas skeppa runt oktober 2015.

Beam har sagt att om de samlar in 800 000 dollar kommer de att öka lagringsutrymmet från 8 GB till 16 GB, om de samlar in 900 000 dollar kommer de att ha nya färgade kablar, om de samlar in $ 1 miljon kommer de att inkludera en ny färg på Beam och om de samlar in $ 2 miljoner de kommer att inkludera färgade LED-lampor som också innehåller en programvarukontrollsats.