Hur man gör Chrome som standardwebbläsare i Windows 10

Om du vanligtvis är van vid att surfa på Internet med Googles Chrome Browser hittar du nedanstående steg för att göra Chrome till standardwebbläsare i Windows 10.

Gör Chrome som standardwebbläsare i Windows 10

Om du just har köpt en ny Windows-PC eller uppgraderat från en tidigare version av Windows, kommer du att märka att Microsoft Edge är standardwebbläsaren i Windows 10.

Även om Microsoft hävdar att dess Edge-webbläsare är mycket snabbare och använder mindre batteritid jämfört med både Chrome och Firefox, har den inte lyckats locka många användare.

Det finns också rapporter om Microsofts planer att överge sin EdgeHTML-renderingmotor till förmån för Chromium, som är samma open source-teknik som driver Googles Chrome-webbläsare.

Tills det händer kanske du vill göra Chrome som standardwebbläsare i Windows 10.

Steg för att göra Chrome som standardwebbläsare i Windows 10

Följ stegen nedan för att göra Chrome som standardwebbläsare i Windows 10

1. Klicka på Start-knappen> Inställningsikon.

2. Klicka på Apps på skärmen Inställningar.

3. På nästa skärm klickar du på Standardappar i den vänstra rutan. Rulla nedåt i den högra rutan till avsnittet "Webbläsare" och klicka på Microsoft Edge.

4. I popup-fönstret väljer du Google Chrome som standardwebbläsare.

5. Du kan se en popup som ber dig att stanna i webbläsaren Snabbare Edge, klicka på Byt ändå för att ställa in Chrome som standardwebbläsare på din dator.

Obs! Om Google Chrome inte är tillgängligt på menyn "Välj en app", ladda ner och installera Chrome Browser på din dator och upprepa stegen ovan.

Lägg till Chrome i aktivitetsfältet

När du har gjort Chrome som standardwebbläsare på din dator är nästa steg att göra Chrome mer tillgängligt på din dator genom att lägga till det i aktivitetsfältet.

Klicka på Start-knappen> bläddra ner i listan över appar> högerklicka på Google Chrome> Klicka på Mer> välj Pin to taskbar-alternativet i snabbmenyn.

Detta kommer att lägga till Chrome-webbläsarikonen i aktivitetsfältet på din dator, vilket gör det enkelt för dig att starta Chrome-webbläsaren när som helst genom att klicka på Chrome-ikonen.