Hur du öppnar nyligen stängda flikar i Google Chrome

Det är inte ovanligt att Google Chrome-användare av misstag stänger en viktig flik medan de växlar mellan flera flikar i Google Chrome Browser. Nedan hittar du stegen för att öppna eller återställa av misstag stängda flikar i Google Chrome Browser.

Hur tabbarna stängs av misstag i Google Chrome Browser

Till skillnad från Firefox stöder Google Chrome Browser inte flödande flikar. Detta resulterar i att flikarna krymper i storlek och blir allt svårare att identifiera när du börjar öppna flera flikar i Google Chrome. (Se bild nedan)

I slutändan kommer det en punkt när flikarna börjar överlappa varandra och gömmer sig bakom varandra, vilket gör det omöjligt att öppna fler nya flikar.

Vid denna punkt försöker användarna bli av med några av de öppna flikarna för att öppna nya. Det är under denna process som du kan sluta av en viktig flik som du inte borde ha stängt av misstag.

Google är medveten om detta problem men har hittills valt att inte införa den överflödande flikfunktionen i Google Chrome webbläsare, tydligen på grund av användbarhetsproblem.

Lyckligtvis finns det ett sätt att öppna nyligen stängda flikar i Google Chrome och du kan använda detta för att återställa av misstag stängda flikar i Google Chrome webbläsare.

Öppna nyligen stängda flikar i Google Chrome

Det finns tre sätt att öppna nyligen stängda flikar i Google Chrome. Du kan bara högerklicka på flikfältet för att öppna alternativet Öppna stängda flikar i Chrome, använda en kortkommando för att öppna en oavsiktligt stängd flik eller använda din Chrome Browsing History för att öppna nyligen stängda flikar.

Nedan följer stegen för alla de tre metoderna, så att du kan använda valfri metod som verkar lätt för dig.

1. Öppna nyligen stängda flikar med högerklicka

Följ stegen nedan för att öppna nyligen stängda flikar med det inbyggda alternativet som finns tillgängligt i Google Chrome Browser för att öppna nyligen stängda flikar.

1. Högerklicka var som helst på flikfältet eller någon aktiv flik och klicka sedan på alternativet Öppna stängd flik tillgängligt i rullgardinsmenyn (se bild nedan).

Om du klickar på Öppna stängda flikar laddas den sista sidan du av misstag stängde.

2. För att öppna den näst senast stängda fliken högerklickar du på Tab-fältet igen och klickar på alternativet Öppna stängd flik på rullgardinsmenyn.

Som du redan måste ha räknat ut kan du upprepa stegen ovan för att öppna fler flikar som du tidigare har stängt.

2. Öppna nyligen stängda flikar med kortkommando

Följ stegen nedan för att öppna nyligen stängda flikar i webbläsaren Google Chrome med kortkommandon.

1. För att återställa nyligen stängda flikar, tryck Ctrl + Shift + T-tangenterna på ditt Windows-tangentbord. Detta öppnar den sista fliken som du nyligen hade stängt.

2. För att öppna den näst sista stängda fliken, tryck Ctrl + Shift + T igen.

Du kan fortsätta använda samma tangentkombination för att öppna fler tidigare stängda flikar.

Obs! Mac-användare kan använda tangentkombinationen Command + Shift + T för att öppna nyligen stängda flikar på Google Chrome.

3. Använd Chrome History Page för att öppna nyligen stängda flikar

Google Chrome-webbläsare håller register över webbsidorna som du besöker. Du kan använda den inbyggda funktionen i Google Chrome för att återställa av misstag stängda flikar.

1. Tryck på Ctrl + H-tangenter på ett Windows-tangentbord eller skriv chrome: // history / i adressfältet för att få åtkomst till din Chrome-surfhistorik (se bild nedan).

Obs! Mac-användare kan använda kommandot + Y-tangentkombinationen för att komma åt Chrome History Page.

2. När Chrome History Page öppnas kan du bläddra igenom listan med webbsidor på historiksidan och klicka på webbplatsen eller webbsidan som du vill öppna igen.