Vad betyder Kindle Edition?

En "Kindle Edition" avser alla elektroniska bokar (allmänt kända som en "e-bok") som har formaterats för visning på Kindle. Kindle är en bärbar e-bokläsare som introducerades av Amazon.com 2007. Tusentals böcker, tidskrifter och tidningar formateras som Kindle-utgåvor och distribueras på detta sätt. Dessa e-böcker kan också läsas på andra enheter.

Enheter

Kindle-utgåvor kan läsas på en mängd olika plattformar. Formatet utvecklades ursprungligen för användning på Kindle eReader, säljs direkt av Amazon.com. Kindle-programvaran finns nu gratis för Apple iPhone, iPod Touch, iPad, BlackBerry och Android-smartphones. Kindle-utgåvor kan också läsas på Windows- och Mac-datorer med Kindle-programvara installerad. Kindle Edition e-böcker arkiveras online av Amazon så att när en digital bok är köpt kan den läsas på valfri kompatibel enhet.

Böcker

De flesta större utgivare inklusive Random House, Penguin, Harper Collins och Simon & Schuster har släppt Kindle-utgåvor för några av sina böcker. Många små förlag och självpublicerade författare har också släppt Kindle-utgåvor. De flesta e-böcker säljs med rabatt från den tryckta upplagan och de är ofta så låga som 99 cent. Förlag kan erbjuda gratis e-boktitlar för reklamändamål. Ett växande antal förlag har släppt Kindle-utgåvor av public domain-verk som inte längre är på tryck.

Tidningar och tidningar

Tidningar och tidskrifter publicerar också Kindle-utgåvor. Några av de publikationer som har anammat den digitala eran inkluderar The Washington Post, The New York Times och The Daily Mail. Tidningar från över 18 länder finns i Kindle-utgåvor med betalt abonnemang. Tidskrifter tillgängliga som Kindle-utgåvor inkluderar Time, Newsweek, Forbes, The Atlantic och Fortune. Text och bilder (i svartvitt) visas på Kindle. E-böcker kan laddas ner direkt till Kindle eReader via trådlös 3G-teknik med en 14-dagars gratis provperiod.

Kindle singlar

Amazon lanserade Kindle Singles 2011. Längre än en tidningsartikel men kortare än en bok, är en Kindle Single mellan 5 000 och 30 000 ord och kostar i allmänhet mellan $ 1 och $ 5, med de flesta titlar i genomsnitt 1,99 $. Som det är fallet med andra Kindle-format kan dessa kortare dokument läsas på alla enheter med Kindle-programvara installerad. Författare som vill publicera en Kindle-singel måste erhålla förhandsgodkännande från Amazon.com.