Hur fungerar bild-i-bild-funktionen på en Samsung LCD-skärm?

Bild-i-bild, eller PIP som det ofta förkortas, är en funktion som ingår i vissa Samsung LCD HDTV-apparater som gör det möjligt att visa två ingångar samtidigt. När funktionen är påslagen blir den aktuella källan huvudbilden och den analoga koaxial-TV-källan blir Bild-i-bild längst upp till höger på skärmen. För att funktionen Bild-i-bild på din Samsung LCD HDTV ska fungera behöver du två olika ingångar anslutna till den, till exempel HDMI / koaxial, komponent / koaxial eller VGA / koaxial.

Steg 1

Anslut önskade ingångar till din Samsung LCD HDTV. Observera att den sekundära bilden som ska användas av Picture-In-Picture-läget måste vara en analog TV-källa - t.ex. en kabelbox eller digital antenn - ansluten via en koaxialkabel. Koaxialingången på din Samsung LCD kommer att finnas på bakpanelen och ska märkas "ANT IN", "CABLE IN" eller "COAX IN."

Steg 2

Slå på din Samsung LCD HDTV och slå på de två ingångskällorna du vill använda, till exempel din Blu-ray / DVD-spelare och kabelbox, eller din spelkonsol och digitala antenn. Byt ingången på din Samsung till den ingång som används av den icke-koaxiala enheten.

Tryck på "PIP" -knappen på din Samsung-fjärrkontroll. En mindre ruta som visar ingången från din kabelbox eller antenn visas längst upp till höger på skärmen. Använd kanalknapparna på din kabelboxfjärrkontroll, eller om du använder en antenn, använd kanalknapparna på Samsung-fjärrkontrollen för att ändra kanal i rutan Bild-i-bild.