Hur man gör knappar i KompoZer

Professionella HTML-redigerare som Dreamweaver kan hjälpa dig att skapa komplexa webbplatser, men du kan ofta utföra små redigeringsuppgifter snabbt med hjälp av lätta program, som KompoZer. Om du till exempel behöver lägga till en snabbknapp på en webbsida kan du göra det snabbt med KompoZer. Detta program är gratis, och du behöver inte ens känna till HTML för att skapa så många knappar som du vill med KompoZers snygga användargränssnitt.

Steg 1

Starta KompoZer. Tryck på "CTRL" och "O" för att visa fönstret Öppna HTML-fil. I det här fönstret listas filerna på din dator.

Steg 2

Dubbelklicka på en av dina HTML-filer som visas i fönstret för att öppna den. KompoZer visar dokumentet i fönstret Redigera.

Steg 3

Klicka på platsen där du vill skapa en knapp. Klicka på "Infoga" och klicka på "Form." Klicka på "Definiera knapp" för att visa popup-fönstret för knappegenskaper.

Steg 4

Klicka på listrutan "Typ" och välj alternativet "Knapp" som visas i rullgardinsmenyn.

Skriv ett namn på knappen i textrutan "Namn". Skriv in texten du vill ska visas på knappen i textrutan "Värde". Klicka på "OK" för att skapa knappen. KompoZer placerar det i ditt HTML-dokument.