Så här lägger du till en SRT-fil i Windows Media Player

Windows Media Player är ett utmärkt verktyg för att titta på videor på datorns skrivbord. Den kan spela ett brett utbud av mediefiler. Men hur är det med videor med undertexter? Om filen du tittar på har inbyggda undertexter kommer Windows Media Player att känna igen den automatiskt. Om din video har en separat undertextsfil (kallad SRT) måste du dock installera en codec som gör att Windows Media Player kan känna igen SRT-filen.

Besök Codecs.com (se referenser) för att ladda ner "DirectVobSub" -kodeken som gör att Windows Media Player kan känna igen SRT-filer. Klicka på "Ladda ner" så skickas du till en sida som låter dig välja datorns operativsystem. Klicka på nedladdningslänken som motsvarar den version av Windows du kör.

Spara filen på skrivbordet; det tar bara några ögonblick att ladda ner. När nedladdningen är klar, gå till installationsikonen som skapades på skrivbordet. Det heter "vsfilter.2.39_nt." Dubbelklicka för att öppna installationsfilen och tryck på "Kör". Du kommer att bli ombedd att välja en mapp där codecen ska sparas. Spara standardplatsen "programfiler" om du inte vill lagra codec i en annan mapp. När du har sparat codec installeras den och träder i kraft omedelbart.

Hitta videofilen du vill se, samt den SRT-fil som motsvarar den. De ska placeras i samma mapp. Om de inte är det, flytta dem tillsammans. För att Windows Media Player ska kunna känna igen SRT-filen måste den ha samma namn som videofilen. Det enda som kommer att vara annorlunda är filtaggen. Till exempel skulle videon ha titeln "movie.avi." Undertextsfilen skulle ha titeln "movie.srt."

Öppna Windows Media Player och markera "Spela upp" i det översta verktygsfältet. Rulla ner till fliken "Bildtext och undertexter". Välj "På om tillgängligt." När du spelar upp din video i Windows Media Player visas undertexter.

Tips

Om videon du tittar på har inbyggda undertexter, följ bara steg 4 för att säkerställa att undertexter är på.