Hur man aktiverar Photo Stream på iPhone och iPad

Här är en titt på fördelarna och nackdelarna med Photo Stream och stegen för att aktivera Photo Stream på iPhone eller iPad.

Aktivera fotoström på iPhone och iPad

Med Photo Stream-funktionen på iPhone kan du ladda upp upp till 1 000 foton till din Photo Stream på iCloud och visa dem på alla dina iCloud-anslutna enheter.

När Photo Stream är aktiverat på iPhone kommer foton som du fotograferar på din enhet att laddas upp automatiskt till My Photo Stream på iCloud.

Detta händer, när din enhet är ansluten till WiFi och du inte använder Camera-appen.

Det är värt att notera att överföring av foton till Photo Stream inte räknar med lagringsutrymme i ditt iCloud-konto.

Du måste emellertid också vara medveten om att foton som laddas upp till Photo Stream endast kommer att vara tillgängliga under en period av 30 dagar, varefter de automatiskt tas bort.

Fördelar med Photo Stream

Som redan nämnts ovan är den största fördelen med Photo Stream att foton lagrade i My Photo Stream inte räknas i din iCloud Storage Limit.

Detta låter dig praktiskt tagna fotografera och lagra upp till 1 000 nya foton på iCloud och överföra dem till din dator inom 30 dagar.

En annan funktion i Photo Stream är dess standardtendens att automatiskt synkronisera foton på alla dina enheter.

Detta innebär att ett foto taget på iPhone kan nås på din iPad, Mac och Windows-dator.

1. Steg för att aktivera fotoström på iPhone och iPad

Allt som krävs för att aktivera Photo Stream på iPhone är att slå PÅ alternativet att ladda upp foton till My Photo Stream.

1. Öppna Inställningar på din iPhone> bläddra ner och tryck på Foton.

2. På fotoskärmen flyttar du växeln bredvid Ladda upp till Min fotoström till PÅ-position.

Nu kommer alla foton som du tar på iPhone laddas upp automatiskt till My Photo Stream och kan nås från vilken som helst av dina iCloud-anslutna enheter.

Nackdelar med Photo Stream

Som standard hämtar Photo Stream en optimerad eller komprimerad version av foton från alla iCloud-aktiverade enheter till iPhone.

Detta resulterar i praktiken i att foton från andra enheter översvämmer Photos-appen på din iPhone.

Även om de nedladdade fotona är optimerade för lagring kan en kopia av foton från andra enheter på iPhone leda till brist på lagringsutrymme på din enhet.

2. Inaktivera Photo Stream på iPhone eller iPad

Om din iPhone har låg lagringskapacitet, kanske du vill inaktivera Photo Stream på din enhet för att förhindra att din enhet översvämmas med foton från andra enheter.

1. Gå till Inställningar> Foton> inaktivera bildström genom att flytta väljaren bredvid Ladda upp till Min fotoström till OFF-position.

2. Klicka på Radera för att bekräfta på popup-fönstret Bekräftelse.

Att stänga av Photo Stream kommer att ta bort Photo Stream Photos från din enhet, men Photos kommer fortfarande att finnas tillgängliga på de ursprungliga enheterna.

Till exempel är Photo Stream Photos från iPad eller Mac fortfarande tillgängliga på dessa enheter, även efter att de har tagits bort från din iPhone.