Hur man bränner en DVD från filmskaparen (7 steg)

Förutom att du kan spara filmer på din hårddisk eller dela dem online stöder Windows Movie Maker DVD-bränning i kombination med Windows DVD Maker. Du kan förvandla dina videoprojekt till en DVD med en anpassad meny som består av en förgrundsvideo, bakgrundsmusik eller video, knappar och textanteckningar. Windows DVD Maker har också en förhandsgranskningsfunktion som gör att du kan spela ditt DVD-projekt, testa navigering och förhandsgranska olika menystilar innan du bränner det på en skiva.

Steg 1

Starta Movie Maker och öppna projektet du vill bränna till DVD. Sätt i en tom DVD innan du fortsätter.

Steg 2

Klicka på fliken "File" på Movie Maker och välj "Save Movie". Klicka på alternativet "Bränn en DVD".

Steg 3

Skriv ett namn på filmfilen, välj en plats för den och klicka sedan på "Spara". Programmet måste först spara projektvideofilen på din hårddisk innan DVD-skapandet. När videon har exporterats och sparats startar Windows DVD Maker automatiskt.

Steg 4

Välj din DVD-brännare i listrutan "DVD-brännare". Om du behöver ändra bildförhållandet för filmen, byta videoformat till PAL eller justera DVD-brännarens hastighet, klicka på länken "Alternativ", gör dina val och klicka sedan på "OK". Skriv en titel för DVD: n i Windows DVD Maker bredvid "DVD-titel och klicka på" Nästa. "

Steg 5

Välj en menystil från listan till höger. För att ändra texten som visas på menyn, klicka på "Menytext", välj ett teckensnitt, ändra eventuella knappnamn och klicka sedan på "Ändra text." För att anpassa menyn med en förgrundsvideo, bakgrundsvideo eller menyljud, klicka på "Anpassa" -stil, klicka på "Bläddra" bredvid varje alternativ, välj en video- eller ljudfil och klicka sedan på "Ändra stil".

Steg 6

Klicka på "Förhandsgranska" om du vill visa DVD: n och dess meny innan du bränner den. Klicka på "OK" för att avsluta förhandsgranskningen.

Klicka på "Bränn" för att börja bränna din skiva. När det är klart, klicka på "Stäng" för att avsluta Windows DVD Maker. Alternativt sätter du i en tom skiva och klickar sedan på "Skapa en annan kopia av denna DVD" för att göra en andra kopia.