Hur man ändrar iPhone bakgrundsbilder

Att ändra bakgrundsbild på hemskärmen och låsskärmen på din iPhone eller iPad är ett bra sätt att anpassa din enhet och få den att se ut som din egen. Som ni kommer att se nedan är det verkligen lätt att genomföra denna förändring från inställnings-appen på din iPhone och iPad.

Ändra bakgrundsbild på iPhone

Du har två val när det gäller att ändra bakgrunden på din iPhone eller iPad. Du kan antingen välja från Apples bibliotek med standardbakgrundsbilder för iOS-enheter, eller så kan du bli mer kreativ genom att använda dina egna foton som bakgrundsbilder för din enhet.

Här måste det nämnas att Apples standardbibliotek med bakgrundsbilder som finns på din iPhone är ganska bra. Den innehåller 28 attraktiva stillbilder och 7 dynamiska bakgrunder som du kan använda.

Ändra iPhone-bakgrund med hjälp av iOS-bakgrundsbilder

Följ stegen nedan för att ändra startsidan eller låsskärmbakgrunden för din iPhone eller iPad genom att använda standard iOS-tapeterna som finns tillgängliga av Apple på din enhet.

1. Klicka på Inställningar på startsidan på din iPhone.

2. Bläddra ner på skärmen Inställningar och tryck på Bakgrundsbilder.

3. Klicka sedan på Välj en ny tapet.

4. På nästa skärm ser du två typer av iOS-bakgrundsbilder. "Dynamiska" tapeter är rörliga och "Stills" som namnet antyder är stationära tapeter. Låt oss i detta fall trycka på Stills.

5. På nästa skärm har du ett val av 28 stillbilder att välja mellan. Klicka på vilken bakgrundsbild du vill ställa in som din hemskärm eller bakgrund med låsskärm.

6. På skärmbilden för förhandsgranskning av tapeter, se hur tapeterna ser ut och tryck på Set (se bild nedan).

7. Så snart du trycker på Set, ser du en popup med alternativ för att ställa in den valda tapeten som bakgrund på din låsskärm, hemskärm eller båda. Klicka på valfritt alternativ som passar din smak (se bild nedan)

Ändra iPhone-bakgrund med egna foton

Följ stegen nedan för att ändra startsidan eller låsskärmbakgrunden för din iPhone eller iPad genom att använda dina egna foton som finns tillgängliga i din kamerarulle eller någon annan fotomapp på din iPhone eller iPad.

1. Klicka på Inställningar på startsidan på din iPhone.

2. Bläddra ner på skärmen Inställningar och tryck på Bakgrundsbilder.

3. Klicka sedan på Välj en ny tapet.

4. Eftersom du vill använda ditt eget foto som tapeter klickar du på Kamerarullen eller någon annan mapp där fotot som du vill använda som bakgrundsbild på iPhone finns. (Se bild nedan)

Obs! Knacka inte på iOS-standardalternativen “Dynamic” eller “Still”.

5. Klicka på valfri foto som du vill använda som bakgrundsbild för din iPhone på kamerarullen.

6. På nästa skärm kan du flytta fotot runt, zooma in eller zooma ut och trycka på Set, när du är nöjd med hur fotot ser ut på skärmen på din iPhone (se bild nedan)

7. När popup-menyn visas kan du bara ställa in fotot som din iPhone Lock Screen Wallpaper, endast Home Screen Wallpaper eller trycka på Båda för att använda samma foto som en bakgrund för både Home Screen och Lock Screen på din iPhone.

Klicka nu på Hem-knappen för att titta på din nya bakgrundsskärm.

Rekommenderade storlekar för bakgrundsbilder på iPhone och iPad

Om det foto som du ställde in som bakgrundsbild på din iPhone verkar sträckt eller pixilerat beror problemet på felaktig storlek på fotot.

För att bli av med snedvridningen kan du försöka beskära foton till följande rekommenderade storlekar med Photoshop, Paint eller något annat program som låter dig beskära foton.

iPhone

  • iPhone 5 / 5s / 5c / SE: 1136 x 640
  • iPhone 6 / 6s: 1334 x 750
  • iPhone 6 Plus / 6s Plus: 1920 x 1080

iPad

  • iPad 1 / iPad 2: 1024 x 768
  • iPad 3 / iPad 4: 2048 x 1536
  • iPad Air / iPad Air 2: 2048 x 1536
  • iPad Mini 2 / Mini 3 / Mini 4: 2048 x 1536
  • iPad Pro 9, 7 ″: 2048 x 1536
  • iPad Pro 12, 9 ″: 2732 x 2048