Hur man sätter låtar på iTunes från någon annans iPod

När det gäller att hämta låtar från en iPod gör Apple det svårt. Som standard är alla mappar som innehåller din iPods mediefiler dolda och iPod-läget för diskanvändning måste aktiveras manuellt. Det är dock möjligt att ta bort och överföra en iPods låtar till din dator. Om till exempel din väns dator kraschade och hans iPod innehåller den enda kopian av hans musikbibliotek kan du överföra låtarna till din dator för att säkerhetskopiera dem. När de väl är på din dator kan du importera dem till iTunes.

Steg 1

Öppna iTunes och anslut din väns iPod till din dator med en iPod USB-kabel. Vänta ett ögonblick tills iTunes känner igen att den har anslutits och klicka sedan på iPod-namnet för att se alternativen.

Steg 2

Markera kryssrutan "Aktivera diskanvändning" i avsnittet "Alternativ" på sidan och klicka på "OK". Om du när som helst blir ombedd att få ett meddelande om att iTunes inte känner igen den specifika iPod du har anslutit, ignorerar du den (klicka på "X" -knappen för att stänga meddelandet).

Steg 3

Minimera iTunes, dubbelklicka på mappen "Dator" på skrivbordet och öppna enheten märkt "iPod". I Windows 8 öppnar du fliken "Visa" i mappen och markerar kryssrutan "Dolda objekt". I Windows 7, tryck på "Alt" på tangentbordet, öppna menyn "Verktyg", klicka på "Mappalternativ", öppna fliken "Visa", välj "Visa dolda filer, mappar och enheter" och klicka sedan på "Verkställ" och " OK."

Steg 4

Dubbelklicka på mappen "iPod_Controls" inuti din iPod-enhet och öppna sedan undermappen "Music". Tryck på "Ctrl-A" på tangentbordet för att välja alla mappar det innehåller. Klicka och dra dem till önskad mapp på skrivbordet för att kopiera dem till din dator.

Högerklicka på mapparna du kopierade, välj "Egenskaper" och avmarkera sedan kryssrutan "Dold". Klicka på "Apply" och "OK" för att permanent visa mapparna. Maximera iTunes på skärmen och klicka och dra mapparna du kopierade till skrivbordet till iTunes-fönstret. Alla låtar från din väns iPod kommer nu att importeras till iTunes och rätt namn för varje låt visas i iTunes-fönstret.