Kan du ansluta en Wi-Fi-router till en nätadapter?

En kraftadapter är en generisk term för en teknik som bär datasignaler över de elektriska ledningarna i ditt hus. Det används främst av personer som inte har trådlös internetutrustning eller de som inte kan få en bra signal i hela sitt hus. Kraftledningsteknik kan dock kombineras med två trådlösa routrar för att utöka signalområdet genom ett hus.

Kraftledningsadaptrar

En nätadapter är ett system för att transportera data genom den elektriska kretsen i ett hus. För att kunna använda den måste du ansluta din router (endast trådbunden eller trådlös) till en adapter som ansluts till ett eluttag. Du behöver sedan en annan adapter för varje enhet du vill ansluta till din router på detta sätt. Adaptern kan anslutas till alla andra eluttag som är i samma krets och ansluts till enheten med en Ethernet-kabel.

Standarder

Även om det finns flera olika tekniska standarder använder många tillverkare en standard som heter HomePlug. Du måste se till att alla adaptrar du använder körs till samma standard eller att data inte kommer fram till destinationen. Den vanligaste varianten av HomePlug, känd som HomePlug AV, erbjuder anslutningshastigheter ungefär fyra gånger högre än den vanligaste formen av Wi-Fi.

Ansluta andra routern: Motivering

I en normal strömförsörjning måste du ansluta varje enhet via Ethernet-kabel till en adapter i eluttaget. Detta är bra för stationära datorer, men är obekvämt för vissa mobila enheter och fungerar inte med enheter som bara fungerar med trådlösa anslutningar som de flesta smartphones och surfplattor. En väg runt detta är att ansluta din huvudrouter till en nätadapter och sedan ansluta en andra, trådlös router till en annan nätadapter - till exempel i ett rum som inte kan få en trådlös signal från din huvudrouter. Du kan sedan använda denna andra router för att vidarebefordra en trådlös internetanslutning till dina andra enheter.

Ansluta andra routern: Öva

Huvudbegränsningen för att använda metoden med två routrar är att du vanligtvis måste konfigurera den andra routern för att fungera som en trådlös åtkomstpunkt snarare än att fungera i standard trådlöst router-läge. Det betyder att den andra routern helt enkelt tar emot och sänder om data utan att försöka tilldela den till specifika enheter. om du inte konfigurerar det på det här sättet kan de två routrarna skicka ut motstridande routningsinformation och orsaka nätverksproblem. Exakt hur du konfigurerar detta beror på routerns märke och modell, men de allmänna principerna är att båda routrarna måste ha samma SSID (nätverksnamn) och krypteringsinställningar (inklusive lösenord) och att den andra routern måste ha sin DHCP-funktion (som utför "routing") avstängd; den andra routern måste också ha en dedikerad lokal IP-adress som ligger utanför det intervall som den första routern tilldelar till nya enheter, vilket undviker konflikter.

Alternativ

Vissa modeller av kraftledningsadaptrar (ofta faktureras som en "Wi-Fi-förlängare) har en inbyggd Wi-Fi-mottagare / sändare. Med dessa modeller behöver du inte använda en andra router. I stället kan du ansluta din router till en vanlig nätadapter i ett närliggande eluttag, anslut sedan den speciella nätadaptern till ett eluttag i ett annat rum. Med denna inställning överförs data från din router till den vanliga nätadaptern och sedan genom ditt elektriska ledningssystem till den speciella kraftledningsadaptern; data går sedan via Wi-Fi från den speciella kraftledningsadaptern till dina trådlösa enheter.