Hur man roterar bilder i Google Dokument

Så här roterar du bilder i Google Dokument, om du precis har lagt in en bild i ett dokument och det är riktat på fel sätt.

Rotera bilder i Google Dokument

Det finns inget märkt alternativ att rotera bilder i Google Dokument, vilket lämnar användarna något otydligt när en bild som infogats i ett Google-dokument visar sig fel.

När du väl har vant dig till stegen enligt nedan har du emellertid inga problem att rotera bilder i Google Dokument på din Mac eller PC.

Stegen för att rotera bilder i Google Dokument är desamma, både på Mac och Windows PC.

Rotera bilder i Google Dokument på Mac eller Windows PC

Följ stegen nedan för att rotera bilder eller bilder i Google Docs på Mac eller Windows PC.

1. Besök docs.google.com och logga in på ditt konto

2. Öppna sedan dokumentet som innehåller bilden som du vill rotera. Om du inte har laddat upp en bild ännu, kan du öppna ett nytt dokument för att prova dessa steg.

3. För att infoga en bild i Google Dokument klickar du på fliken Infoga i toppmenyn och klickar sedan på alternativet Bild i rullgardinsmenyn.

4. Välj den bild som du vill ladda upp till Google Dokument i popup-fönstret.

5. När bilden har infogats i Google Dokument klickar du på Bilden så ser du den omgiven av små fyrkantiga rutor och en redigeringsmeny längst ner. (Se bild nedan)

6. För att rotera bilden, klicka och håll in den lilla blå cirkeln så kan du flytta bilden med musen. Att flytta musen åt höger kommer att rotera bilden medurs och flytta den till vänster kommer att rotera bilden moturs.

7. När bilden är riktad korrekt släpper du muspekaren eller tar fingret AV från styrplattan.

Rotera bilder i Google Dokument-app

Tyvärr tillåter mobilversionen av Google Dokument ännu inte användare att rotera bilder.

Detta innebär att du måste antingen rotera fotot på din telefon innan du laddar upp det till Google Dokument eller ladda upp bilden på din telefon och använda en dator för att rotera bilden med hjälp av stegen som anges ovan.

Om du använder en iPhone eller iPad kan du hänvisa till: Hur du roterar foton på iPhone och iPad. Om du använder en Android-telefon eller surfplatta kan du hänvisa till: Hur du roterar foton på Android-telefon.