Hur man tar bort hackare från en dator

Med användning av datorer och Internet kommer hotet från hackare - människor som använder skadlig programvara som utnyttjar säkerhetsfel för att få tillgång till andra datorer och stjäla personuppgifter. Det kan vara en skrämmande upplevelse att upptäcka att din dator har hackats, men du kan använda säkerhetsprogramvara för att avskärma obehörig åtkomst till din dator och stänga alla hål som hackarna kan försöka använda.

Steg 1

Ladda ner och installera ett antispionprogram / skadlig programvara på din dator. Populära gratis säkerhetsprogram inkluderar Malwarebytes, Spyware Terminator och SUPERAntiSpyware. Dessa program skannar din dator på jakt efter keyloggers och andra skadliga program som hackare kan ha installerat i hemlighet.

Steg 2

Uppdatera ditt säkerhetsprogram innan du söker efter skadlig kod. För att vara effektiva måste anti-malware-program ha den senaste listan över skadlig programvara. När uppdateringen är klar kopplar du bort datorn från Internet. Alla program som hackarna använder förmodligen kommunicerar via Internet, så detta avbryter kommunikationen medan du tar bort skadlig kod från din dator. Att stänga din nätverkslänk hindrar också den skadliga programvaran från att göra ytterligare skador. Om din dator inte är ansluten till Internet måste skadlig programvara ha direkt fysisk åtkomst till din dator för att vara ett hot.

Steg 3

Kör en fullständig systemsökning. Att skanna hårddisken kan ta mer än en timme och skanningen är processorkrävande, så din dator körs långsammare under skanningen. När skanningen är klar tar du bort alla instanser av keyloggers och annan skadlig programvara som den upptäckte.

Steg 4

Anslut din dator till Internet igen och ändra omedelbart lösenorden för alla dina onlinekonton, t.ex. bank, e-post och sociala nätverk. Om hackare hade tillgång till din dator kan de ha kommit in på dessa konton, så byt lösenord snabbt. Kontrollera också om det finns inkonsekvenser i dina konton för att se till att inget har ändrats.

Ladda ner och installera ett brandväggsprogram för din dator för att skydda mot framtida intrång. Populära brandväggar inkluderar Comodo Internet Security, Ashampoo FireWall och ZoneAlarm. Nya versioner av Windows har en inbyggd brandvägg, så se till att brandväggen är aktiv genom att öppna Windows-brandväggen i kontrollpanelen. Ändra slutligen datorns kontolösenord för att hindra någon från att komma åt ditt konto från själva datorn.