Hur man rengör en Acer Aspire-bärbar dator

Låt möta det. Bärbara datorer blir smutsiga snabbt. Sättet vi använder dem tillfälligt ökar exponeringen för spill, smulor och annat skräp. För små datorer som Acer Aspire One är exponeringen för smuts och skräp sannolikt ännu större. Om de försummas kan dessa partiklar så småningom komma in i tangentbordet och orsaka att datorn inte fungerar. Skärmen är en annan magnet för smuts. För optimal visning måste du regelbundet rengöra damm och fläckar från datorskärmen. Bärbara datorer är känsliga instrument och det finns ett rätt sätt att rengöra dem utan att skada dem.

Steg 1

Stäng av datorn och dra ut nätsladden. Det är också en bra idé att ta bort batteriet för att förhindra skador om någon vätska skulle råka hitta inuti fodralet. Genom att se till att trasan bara är fuktig och inte droppar kan du förhindra att detta händer.

Steg 2

Använd burken med tryckluft med halmspetsen ansluten för att blåsa skräp ur utrymmena på tangentbordet. Spraya tryckluften i en vinkel mot tangentbordet för att tvinga skräp ur sprickorna. Använd vid behov bomullspinnar för att ta bort envisa skräp från utrymmena på tangentbordet.

Steg 3

Applicera en liten mängd spritalkohol på en trasa och torka försiktigt ner tangentbordet och pekplattan. Se till att duken inte är så våt att alkoholen droppar.

Steg 4

Använd samma alkoholdämpade trasa för att torka av datorns hölje.

Steg 5

Använd torra bomullspinnar för att rengöra fläktventilerna på datorns vänstra sida och botten. Torka försiktigt bort ludd eller skräp som har ackumulerats i öppningarna.

Applicera en liten mängd alkohol / vattenlösning på en mjuk, luddfri trasa och torka försiktigt av skärmen. Tryck inte på skärmen. Under inga omständigheter bör du använda pappershanddukar för att rengöra LCD-skärmen. Om du gör det kan det orsaka repor.