Hur man byter från en dubbel bildskärm till en singel

Om du arbetar med flera program samtidigt kan du använda dubbla skärmar för att förlänga skrivbordet och placera några av fönstren på den andra skärmen. Du kan också duplicera skrivbordet på den andra skärmen. Om du inte planerar att arbeta med flera program under några timmar behöver du inte ha båda skärmarna påslagna. I det här fallet kan du växla från dubbla skärmar till en enda bildskärm med bara några tangenttryckningar. Windows 7 kan hantera flera bildskärmar, men ditt grafikkortprogramvara kan också innehålla ett verktyg som gör att du kan styra flera skärmar.

Använda Windows snabbtangent

Steg 1

Tryck på Windows-tangenten och "P" -tangenten samtidigt och klicka på "Endast dator" i dialogrutan Display Mode för att växla från dubbla skärmar till en enda bildskärm.

Steg 2

Stäng av den oanvända bildskärmen och justera bildskärmsinställningarna på den primära bildskärmen om processen ändrade dem.

Slå på den oanvända bildskärmen, tryck på Windows-logotangenten och "P" -tangenten samtidigt och klicka på "Utvidga" för att växla tillbaka till dubbelt bildskärmsläge.

Använda skärmupplösningsmenyn

Steg 1

Högerklicka på ett tomt område på skrivbordet och välj "Skärmupplösning" i snabbmenyn för att öppna fönstret Skärmupplösning.

Steg 2

Välj alternativet "Visa endast skrivbord på 1" i rullgardinsmenyn Flera skärmar för att endast använda den primära skärmen, eller alternativet "Visa endast skrivbord på 2" för att endast använda den sekundära skärmen.

Steg 3

Klicka på "Apply" för att växla till enskild bildskärmsläge och sedan på "OK" för att stänga skärmupplösningsfönstret.

Steg 4

Stäng av den oanvända bildskärmen.

Slå på den oanvända bildskärmen, öppna fönstret Skärmupplösning, välj "Förläng dessa skärmar" i rullgardinsmenyn Flera skärmar och klicka på "Använd" för att växla tillbaka till dubbelt bildskärmsläge.