Hur man kommer tillbaka saknas HDR-knapp i iPhone Photos-appen

Om du undrar varför HDR-knappen saknas på din iPhone hittar du nedanstående steg för att komma tillbaka Saknas HDR-knapp på iPhone. Detta gör att du manuellt kan aktivera eller inaktivera HDR från kameraprogrammet på din iPhone.

Saknas HDR-knapp på iPhone

Du kan bli förvånad över att veta att HDR-knappen saknas på din iPhone, helt enkelt för att Auto HDR är aktiverat som standard på de senaste telefonmodellerna, inklusive iPhone X, iPhone 8 och iPhone 8 Plus.

Eftersom Auto HDR redan är aktiverat på iPhone döljer iOS den manuella HDR i din iPhones kamera-app.

Därför är en enkel lösning för att lösa problemet med HDR-knapp som saknas på iPhone att inaktivera Auto HDR och detta kommer automatiskt tillbaka den saknade HDR-knappen på din iPhone.

Att ta tillbaka den saknade HDR-knappen På iPhone gör att du manuellt kan slå på / stänga av HDR-alternativet från kameraprogrammet, beroende på om du vill ta bilder i HDR-läge eller inte.

Skapar HDR bättre bilder

I teorin bör HDR (High Dynamic Range) kunna skapa snyggare bilder eftersom det i princip är tänkt att skapa en enda bild (en bättre) genom att kombinera färgintervall från flera exponeringar.

Men i praktiken översätter detta inte alltid till snyggare bilder. Beroende på belysningsförhållandena kan HDR också göra att bilder ser konstiga eller till och med dåliga ut.

Det är bara med övning och genom att ta en hel del bilder du kan bli bättre när du ska använda HDR och när du inte ska använda den. Därför kanske du vill inaktivera Auto HDR-alternativet och återgå till att använda den manuella HDR-knappen från kameraprogrammet på din iPhone.

Fix för att sakna HDR-knapp i iPhone Camera App

Följ stegen nedan för att åtgärda problemet med saknad HDR-knapp i appen iPhone Camera.

1. Öppna Inställningar på din iPhone.

2. På skärmen Inställningar bläddrar du ned och knackar på alternativet Kamera.

3. På kameraskärmen bläddrar du ner till avsnittet "High Dynamic Range" och växlar AV alternativet för Auto HDR (se bild nedan)

När du har inaktiverat Auto HDR öppnar du Camera-appen på din iPhone så ser du HDR-knappen tillbaka längst upp på kameraskärmen.

Detta gör att du kan aktivera eller inaktivera HDR manuellt genom att bara trycka på HDR-knappen, och detta bör hjälpa dig att lära dig mer om hur HDR fungerar och när du ska använda HDR och när du inte ska använda den.

En annan fördel med att återställa den saknade HDR-knappen på iPhone är att du fortfarande kan ställa in HDR-knappen till Auto från kameraprogrammet och slå AV Auto-alternativet när som helst.

Obs! Den här fixen gäller endast iPhone X, iPhone 8 och iPhone 8 Plus-modeller. Tidigare modeller av iPhone bör inte ha detta problem, eftersom auto HDR inte är aktiverat som standard på dessa iPhone-modeller.

Aktivera alternativet Keep Normal Photo

När du befinner dig på kameraskärmen kanske du vill aktivera alternativet för "Håll normalt foto" (se bild nedan)

När det här alternativet är aktiverat kommer din iPhone att spara både HDR och vanliga foton i kamerarullen på din iPhone, så att du kan titta på både foton och behålla den som ser bättre ut för dig.

I själva verket kommer du att kunna se den vanliga och HDR-bilden av samma bild sida vid sida i din kamerarulle, vilket gör det enkelt att jämföra de två bilderna.

När du tittar på miniatyrerna ser du två liknande eller duplicerade foton, men om du tittar noga på de två bilderna kommer du att märka skillnaden mellan HDR och icke HDR-bilder.

Nackdelen med att aktivera alternativet "Behåll originalfoto" är att du i grunden kommer att sluta med två uppsättningar foton, och du måste manuellt gå igenom proceduren för att jämföra och ta bort oönskade foton från iPhone.