Hur du inaktiverar Face ID på iPhone X

Om det behövs kan du inaktivera Face ID på iPhone X och låta det be om ett lösenord. Låt oss gå vidare och titta på Face ID-funktionen på iPhone X och stegen för att inaktivera Face ID på iPhone X, om det blir nödvändigt.

Hur fungerar Face ID på iPhone X

Face ID-funktionen på iPhone X använder en punktprojektor, översvämningsbelysning, infraröd kamera och A11 Bionic-chip för att kartlägga och känna igen ditt ansikte.

När du tittar in på den främre vända kameran på iPhone X kartlägger en Dot-projektor strukturen i ditt ansikte genom att projicera över 30 000 osynliga prickar på ansiktet. Vid förhållanden med svagt ljus kommer översvämningsbelysaren att spela och lyser upp ditt ansikte med infrarött ljus.

Punktkarta läses sedan av en infraröd kamera, som förmedlar informationen till ett Bionic-chip som finns i iPhone X. B11-chipet A11 jämför informationen om din ansiktsstruktur med ansiktsskanningen lagrad i iPhone X under installationsprocessen.

Det finns också en anpassningsfunktion i Face ID som gör att det kan fortsätta känna igen ansiktet eftersom det förändras på grund av hårstilsförändringar eller om du bestämmer dig för att odla ett skägg, bära en mössa, bära en halsduk eller genomgå kosmetiska förändringar i ansiktet.

Är Face ID Secure

Enligt Apple sker hela processen för ansiktsmappning och igenkänning direkt på din enhet och ingen information överförs till Apple-servrar.

Till och med den anpassningsbara tekniken som gör att iPhone X kan fortsätta känna igen ditt föränderliga ansikte ligger precis på din iPhone och Apple-servrar kommer aldrig i spel på något stadium.

Dessutom lagras din ansiktsinformation i form av en matematisk modell på din iPhone och det finns inget sätt att omstrukturera eller vända modellen, om någon vill återskapa ditt ansikte.

Enligt Apple är Face ID mycket säkrare än Touch ID. Chansen för att någon låser upp din iPhone X med ansiktet är 1 till 1 miljon, jämfört med 1 av 50 000 chanser att någon kan låsa upp din iPhone med Touch ID.

Inaktivera Face ID på iPhone X

Medan Face ID är säkrat med teknik finns det alltid en möjlighet att någon tvingar dig att låsa upp din iPhone med Face ID för att få åtkomst till din personliga information.

Apple har tagit upp denna fråga genom att integrera en Emergency SOS-funktion i iPhone som omedelbart kan inaktivera Face ID på iPhone X, om det blir nödvändigt att inaktivera Face ID på iPhone X.

När NOS SOS-läget är aktiverat på iPhone X stänger det i princip av biometrfunktionen på din iPhone och inaktiverar Face Face på iPhone X helt.

För att göra detta tydligt är det enda sättet att låsa upp iPhone X när det går i SOS-läge för nödläge genom att använda din låskärms lösenord.

Steg för att inaktivera Face ID på iPhone X

Emergency SOS-funktionen är aktiverad som standard på iPhone och det tar bara ett enda steg för att aktivera Emergency SOS-läget på din iPhone

1. Tryck på sidoknapparna på din iPhone och håll dem kvar en liten stund. De två sidoknapparna kan antingen vara Power + Volume Down-knappar eller Power + Volume Up-knappar.

2. Du kommer att se iPhone X gå in i SOS-läge och detta kommer omedelbart att inaktivera Face ID på din iPhone.

3. Klicka på Avbryt-knappen för att gå till hemskärmen (se bild ovan)

Obs: Samma steg kan användas för att inaktivera Touch ID på iPhone 8 och iPhone 8 Plus.

Andra sätt att inaktivera Face ID på iPhone X

Det är värt att nämna några andra sätt att inaktivera Face ID på iPhone.

  1. Använd inte Face ID på 48 timmar - Din iPhone släpper inte in dig utan att ange ditt lösenord.
  2. Starta om din iPhone - den kommer att be om ett lösenord
  3. Gör 5 misslyckade försök att öppna iPhone X med Face ID, det går tillbaka till lösenordsläge.
  4. Använd inte din iPhone på 6, 5 dagar, den kommer att be om ett lösenord.