Hur felsöker jag ett Word-dokument som inte skrivs ut i liggande format?

Microsoft Word är ett av de vanligaste programmen som används för att skapa dokument. Varje version av Word lägger till fler alternativ och funktioner för att ge användarna möjlighet att göra sina dokument unika. Ibland upplever dock användare problem med de mest grundläggande uppgifterna. Vissa användare rapporterar oförmåga att skriva ut i liggande (horisontellt) format. Detta kan vara ett internt problem med Word eller en konflikt med själva skrivaren. Några felsökningstips kan hjälpa till att lösa problemet.

Kontrollera att sidorienteringen är inställd på "Liggande" i Word. Klicka på fliken "Layout" och klicka sedan på "Orientering" -knappen och välj "Liggande" om den inte är markerad. Försök skriva ut dokumentet igen.

Hur felsöker jag ett Word-dokument som inte skrivs ut i liggande format?

Ställ in skrivarens riktning på liggande manuellt. Klicka på Office-symbolen, håll muspekaren över menyn "Skriv ut" och välj "Skriv ut". Välj önskad skrivare och klicka sedan på "Egenskaper". Ändra pappersriktningen till "Liggande" under inställningarna för sidlayout. Tryck på "OK" och försök skriva ut dokumentet igen.

Hur felsöker jag ett Word-dokument som inte skrivs ut i liggande format?

Ändra pappersstorleken så att den återspeglar papperet i facket. I USA är den mest populära pappersstorleken 8,5 x 11 ". I de flesta andra länder är papperet i standardformat A4. Ändra storlek genom att klicka på" Storlek "-knappen under fliken" Sidlayout ". Försök skriva ut dokumentet igen .

Var inte rädd om du har problem med att skriva ut ett Word-dokument i liggande format. Några metoder som att se till att pappersstorleken matchar och manuell justering av skrivarfacket kan hjälpa.

Skriv ut dokumentet på en annan dator. Detta kommer att avgöra om problemet har att göra med själva dokumentet eller datorn.

Skriv ut ett annat dokument från ett annat program i liggande läge på din dator. Detta kommer att avgöra om problemet är i Word eller med skrivaren och datorn.

Installera om skrivaren. Öppna "Kontrollpanelen" från "Start" -menyn och dubbelklicka på ikonen "Skrivare". Högerklicka på skrivaren och välj "Ta bort". Klicka på knappen "Lägg till en skrivare" och följ instruktionerna på skärmen för att installera om skrivaren. Försök skriva ut dokumentet igen när installationen är klar.