Vad är On Peak & Off Peak för Verizon?

Verizon Wireless använder termerna "On Peak" och "Off Peak" för att beskriva tendensen hos ett stort antal människor att använda mobilnätet åt gången. Termen "On Peak" betyder att en betydande mängd människor använder nätverket och "Off Peak" betyder att nätverket körs på en lätt belastning. Verizon räknar inte med att "Off Peak" ringer till dina månatliga minuter i din plan.

Tidpunkt på dygnet

Verizon definierar tiderna för "On Peak" och "Off Peak" timmar olika efter stad. Du måste kontrollera ditt kontrakt eller din servicebroschyr för att bestämma dina "Peak" -timmar. Vanligtvis definierar Verizon timmarna "On Peak" som 06:00 till 21:00. och "Off Peak" timmar 21:01 till 05:59. Dessutom inkluderar din plan hela lördag och söndag hela dagen som "Off Peak" timmar.

Avgiftsbelagda och ej laddningsbara samtal

Antalet minuter som du betalar för i din mobiltjänstplan anses vara dina "On Peak" -minuter. På grund av hur Verizons faktureringssystem fungerar så finns det många andra typer av samtal som du kan ringa som inte räknas med i dina "On Peak" -minuter även när du ringer under "On Peak" -timmarna.

Nätverksanvändning

Idén att använda konceptet "Peak" timmar används för att avväga människor från att använda sina telefoner i onödan under "On Peak" timmar. Människor försöker i allmänhet undvika överskottsavgifter och kommer att begränsa deras "On Peak" -användning beroende på hur många minuter varje månad de har. Verizons mobilnätverk, som andra bärare, blir överbelastade om alltför många använder det samtidigt. Det finns fler aktiverade telefonlinjer än nätverket kan hantera vid en given tidpunkt. Till exempel kan en lokal del av nätverket ha stöd för 1000 samtal vid en viss tidpunkt och ha 4000 personer med aktiverade telefonlinjer som bor i området. Det är osannolikt att mer än 1000 av dessa människor kommer att använda nätverket på en gång. Dessutom är dessa människor inte knutna till det lokala nätverket och kan flytta till andra delar av nätverket hela dagen och andra människor kan komma in i det lokala nätverkets område hela dagen, vilket gör det svårare att avgöra hur mycket nätverkskapacitet som behövs i ett område.

Ringer efter "Off Peak" -priser under "On Peak" -timmarna

Beroende på din samtalsplan kan du få gratis "Mobile-to-Mobile" -samtal till andra Verizon-kunder. Det betyder att om du ringer till en annan Verizon-kund vid middagstid på en onsdag, som alltid betraktas som en "On Peak" -tid, dras inte din samtalstid från dina "On Peak" -minuter. Även om det här samtalet inte anses vara "Off Peak" behandlas det som ett ur ett faktureringsperspektiv. Om du har flera rader i din plan är alla samtal mellan dessa telefoner gratis om du har gratis "Mobil till mobil". Dessutom inkluderar vissa mobilabonnemang "Vänner och familj" -samtal. Under planen "Vänner och familj" kan du välja flera nummer från icke-Verizon-kunder som du inte kommer att debiteras för att ringa. "Vänner och familj" minuter behandlas också som "Off Peak" minuter och tar inte bort från "On Peak" minuter.