Hur man ansluter ett hörlursuttag till en äldre hemmaradio

Om du vill lyssna på en gammal monohögtalare med en högtalare via stereohörlurar måste du installera ett hörlursuttag för att göra det. Välj antingen ett 1 / 8- eller 1/4-tums hörlursuttag och bestäm om du vill att högtalaren ska fortsätta spela eller inte när du ansluter hörlurarna, vilket dikterar valet av antingen ett hörlursuttag med öppen eller sluten krets. Efter dessa beslut är processen relativt enkel.

Steg 1

Koppla bort radion och öppna bakpanelen för att komma åt kretskorten. Leta efter ett schematiskt diagram på baksidan av panelen. Hitta förstärkarsektionen och leta efter signalingången och högtalarutgången. Om du inte ser något diagram kan du hitta var högtalarkablarna har sitt ursprung på kretskortet. Det här är förstärkaren.

Steg 2

Borra ett hål för storleksuttaget du installerar på sidan av radion så nära förstärkaren som möjligt. Mät och skär tillräckligt med tråd för att springa från några centimeter utanför hålet till förstärkarkortet. Ta bort trådändarna och löd de två lederna till de positiva och negativa förlängningarna markerade på hörlursuttaget för öppen krets. Om de inte är markerade är den yttre polen alltid negativ. Om du använder ett slutet kretsuttag där högtalaren kopplas bort när hörlurarna är inkopplade, finns det ett par omärkta ledningar på sidan av uttaget. Löd en ledning från den positiva högtalarutgången på förstärkaren för att antingen leda på uttaget och en annan ledning från den andra ledningen på uttaget till den positiva högtalarstången. Klipp av och kasta den ursprungliga anslutningskabeln från förstärkaren till högtalaren.

Steg 3

Montera telefonjacket i det borrade hålet; använd borrborrverktyget för att vidga öppningen vid behov.

Steg 4

Löd ena änden av 2k-ohm-motståndet till den positiva ledningstråden som kommer från hörlursuttaget. Löd den andra änden av motståndet till den positiva högtalarstången på förstärkaren. Om förstärkaren lägger ut mer än 25 watt RMS-effekt (root mean square), löd 4-, 8- eller 16 ohm-motståndet från den positiva polen på hörlursuttaget till den negativa polen för att korrekt "ladda" förstärkarens utgång . Denna 4-, 8- eller 16-ohm-impedansmätning och förstärkarens watt bör markeras på baksidan av högtalaren och på det schematiska diagrammet på radion på baksidan.

Sätt tillbaka bakpanelen. Anslut radion och anslut hörlurarna. Du behöver en stereo till mono-adapter om du använder stereohörlurar. Slå på radion och lyssna på hörlurarna. Om du har monterat ett slutet uttag kopplar du ur hörlurskontakten med adaptern och noterar om radiovolymen återgår.