Hur man siktar på en utomhusantenn

Högupplöst digitalt TV-innehåll är lätt tillgängligt gratis direkt över luften. För att dra in dessa högkvalitativa signaler krävs en tak- eller inomhusantenn. Du kan dock inte bara slå en antenn någonstans och förvänta dig resultat - noggrann inriktning krävs ofta. Resurser som Antennaweb och TV Fool kan peka i rätt riktning för antennval och siktning.

Första saker först

Om du bor några mil från ett kluster av centralt belägna sändningstorn kan du installera en enkelriktad antenn och peka den i deras riktning. Detta arrangemang är perfekt eftersom dessa antenner är mer kraftfulla och motståndskraftiga mot flervägar - ett tillstånd som studsar signaler från träd och byggnader - vilket minskar signalstyrkan. I många fall har du några torn öster om dig, en i norr och så vidare. Rundriktningsantenner är det bästa alternativet här, och även om de är mindre kraftfulla hjälper de dig att potentiellt få varje kanal i ditt område. Om du anger din adress och antennens monteringshöjd i Antennaweb eller TV Fool avslöjas några alternativ för att välja din antenn, baserat på fysisk plats och signalstyrka i ditt område. Dessa resultat kommer att färgkodas, vilket du matchar med en indikator på antennens förpackning i detaljhandeln.

Sikta på snälla

Nästa steg efter att du monterat takantennen är att faktiskt peka den i rätt riktning. Resurser som Antennapoint.com hjälper dig att hitta exakt var dina lokala sändare finns. Använd en kompass för att rikta antennen i den riktning som anges av dina online-antenneresurser. Kör en kanalsökning på din TV - som finns i din inställningsmeny - och kolla vilka kanaler du får. Eventuella justeringar ska göras i små, fem graders steg, med en kanalsökning varje gång därefter. Du kan också välja att använda en rotor med en liten inställningsratt eller pad som gör att du kan göra små ändringar i antennens orientering utan att ständigt behöva klättra upp på taket. Denna strategi är också användbar när perfekt inriktning för en kanal har en skadlig effekt på en annan.

Vad händer om jag inte har tak?

Lägenhetsboende och de som är under mer restriktiva husägarkontakter kan behöva en liten antenn monterad på ett däck eller placerad i en betongfylld hink. Flera tillvägagångssätt tjänar taklösa TV-tittare bra, och de flesta av dessa lösningar är mindre än 1 kvadratmeter stora och finns i en mängd olika färger. Vissa liknar mindre versioner av takantenner, medan andra fyrkantiga modeller monteras på en parabolfäste eller stolpe. Din förmåga att rikta dessa antenner är ofta minimal, så om ett alternativ inte fungerar kan du behöva flytta till en annan inomhusantenn helt. Vissa erbjuder drivna alternativ, som används för att maximera mottagningen genom användning av en liten signalförstärkare. Denna funktion är betydelsefull, eftersom placering till stor del kommer att bero på närheten till ett nätuttag.

Adressering av flera tv-apparater

Det är enkelt att köra en RG-6 koaxialkabel från en antenn till en enda TV, men om du har flera apparater - och eventuellt längre kabellängder - måste du justera kabellängden. Långa körningar minskar signalstyrkan, vilket gör att du tror att du har ett justeringsproblem när problemet förmodligen ligger på minskad signal på grund av felaktig delning och kabelmotstånd.

Antennförförstärkare ger en liten boost till signalen när den lämnar antennen, vilket hjälper till att trycka signalen längs ledningen tills den når en förstärkare, belägen i ett källar- eller vindutrymme. Dessa anordningar används normalt i situationer där en individuell koaxialmatning överstiger 200 fot. Om den matningen måste tjäna flera uppsättningar, upprätthåller förstärkta delare signalstyrkan, vilket säkerställer att varje uppsättning får rätt mängd signal. Vissa är justerbara, så om en eller flera tv-apparater är ovanligt nära eller långt borta från delaren kan du ringa in den mängd boost som krävs för att få signalen där - eller minska den för att förhindra signalöverbelastning. Om du har två eller tre uppsättningar som är relativt nära varandra - som vardagsrum, sovrum och angränsande hål - är en grundläggande högkvalitativ, oförstärkt splitter vanligtvis acceptabel.