Kan jag veta om min Craigslist-annons har visats?

Det finns flera sätt att veta om folk har sett din Craigslist-annons. Några av dessa sätt är positiva tecken, vilket innebär att människor är tillräckligt intresserade av din annons för att se den, men andra indikationer är inte bra för din annons. Oavsett fall hjälper den kunskap du samlar in dig att vidta positiva åtgärder för din Craigslist-annons.

Craigslist

Craigslist tillhandahåller inget program eller program för att spåra dina Craigslist-annonser. I grund och botten är allt du kan göra efter att du publicerat din annons redigera, förnya, lägga om eller ta bort den. Dessutom rankar Craigslist inte annonser efter popularitet. Så var din annons placeras i förhållande till andra annonser på Craigslist är inte en indikation på hur många gånger den har visats. Snarare är annonser tidsbaserade. Ju nyare annonsen är, desto närmare toppen av listan är den.

Tjänster

Minst två tjänster gör anspråk på att hjälpa dig att spåra dina Craigslist-annonser: MonitorHits och ClickMeter (se Resurser). Från dessa tjänster får du HTML-kod, som vanligtvis visas som en logotyp, inbäddad med en speciell webblänk som du placerar i din annons. Denna webblänk kommunicerar med tjänsten och loggar hur många gånger människor har sett din annons. Beroende på tjänsten kan du debiteras en nominell avgift.

Skräppost

Om du efter att ha lagt upp din Craigslist-annons märker en plötslig ökning av slumpmässiga, irrelevanta e-postmeddelanden, kan det vara en indikation på att spammare har sett din annons. Vissa spammare trollar Craigslist enbart för e-postadresserna, även om de är anonymiserade. Det anses dock fortfarande som bästa praxis för att undvika att lägga din e-postadress i annonsens kropp och att använda Craigslists anonymiserade e-postadress när du placerar annonsen. De anonymiserade adresserna förblir aktiva endast sex månader efter att de skapats.

Ghosting

Ironiskt nog är en annan möjlig indikation på att någon har sett din Craigslist-annons om du inte ser den på Craigslist efter att du har lagt upp den. Craigslist övervakar annonsinlägg via Craigslists personal och automatiserade system. Om någon av dessa uppfattar en annons som skräppost kommer de att förhindra att den publiceras på webbplatsen efter att du försökt lägga upp den. Craigslist-användare har märkt att detta händer medan de aldrig fått ett meddelande från Craigslist som informerar dem om att detta har hänt. Därför har vissa kallat sådana händelser som att "spöka" en annons. I sådana fall är det möjligt att en Craigslist-anställd tittade på din annons eller att ett automatiskt system "tittade" på den. Men hur som helst betyder det att allmänheten inte gjorde det.