Hur du återställer iPhone från säkerhetskopiering på Windows-dator

Även om iTunes är känt för musik kan den utföra den avgörande uppgiften att säkerhetskopiera och återställa iPhone. Nedan följer stegen för att återställa iPhone från säkerhetskopiering på Windows-dator.

Återställ iPhone från säkerhetskopiering på Windows-dator

Du hittar behovet av att återställa iPhone Från säkerhetskopiering på Windows-dator, återställa förlorade data och kontakter, överföra data från gammal till ny iPhone för att återställa iPhone från svåra att fixa problem.

När du byter till en ny iPhone kan du överföra data från gammal till ny iPhone genom att göra en säkerhetskopia av din nuvarande iPhone till dator och återställa den nya iPhone med säkerhetskopian på din dator.

Om du förlorar data eller kontakter kan du återställa förlorade data genom att återställa iPhone med en säkerhetskopia av din iPhone som gjordes före dataförlust på din enhet.

På samma sätt, om du hanterar oföränderliga problem på din iPhone, kan du fabriksåterställa iPhone med iTunes på en Windows-dator och ställa in den som en ny enhet.

Så låt oss gå vidare och titta på stegen för att återställa iPhone med säkerhetskopiering på Windows-dator och även stegen till fabriksinställning av iPhone med iTunes.

1. Återställ iPhone från säkerhetskopiering på Windows-datorn

Om du tidigare hade gjort en säkerhetskopia av iPhone på din Windows-PC eller bärbara dator med iTunes kan du återställa iPhone med hjälp av säkerhetskopian av iPhone som finns tillgänglig på din dator.

Som nämnts ovan är den här metoden användbar för att återställa förlorade data / kontakter och överföra data från gammal till ny iPhone.

Obs! Du måste stänga av Hitta min iPhone för att återställa iPhone från en befintlig säkerhetskopia på Windows-dator.

1. Öppna iTunes på din Mac- eller Windows-dator.

2. Anslut iPhone till USB-porten på datorn med dess medföljande Lightning to USB-kontakt.

3. I iTunes klickar du på Telefonikonen så som den visas på datorns skärm.

4. På nästa skärm klickar du på fliken Sammanfattning i den vänstra rutan. I den högra fönstret klickar du på knappen Återställ säkerhetskopiering som finns under avsnittet "Manuell säkerhetskopiering och återställning".

5. På popup-fönstret väljer du iTunes-säkerhetskopian på datorn och klickar på Återställ-knappen.

Obs: Om säkerhetskopian för iPhone på din dator är krypterad måste du ange lösenordet för att komma åt den krypterade filen.

6. Vänta tills din iPhone återställs med tillgängliga data i den valda iPhone-säkerhetskopian som finns på din dator.

2. Återställ iPhone till fabriksinställningarna på Windows-datorn

Om du inte kan åtgärda problem på din iPhone med andra metoder är nästa logiska steg att fabriksinställa enheten och ställa in den som ny iPhone.

1. Öppna iTunes på din Windows-dator eller Mac.

2. Anslut din iPhone till datorn med den medföljande Lightning to USB-anslutningen.

3. Klicka sedan på telefonikonen längst upp på skärmen. Detta visar iTunes Inställningsmenyn (se bild nedan).

4. Klicka sedan på fliken Sammanfattning i vänster rutan. Klicka på Återställ iPhone-knappen i den högra rutan.

5. När du klickar på Återställ iPhone ser du en popup som ger dig möjlighet att säkerhetskopiera Inställningar på din iPhone innan du återställer den.

6. Klicka på Säkerhetskopiera för att spara inställningarna på din iPhone och låta iTunes återställa din iPhone till fabriksinställningar.

7. När data på din iPhone har utplånats kommer din iPhone att starta om med "Hello" -skärmen. Skjut från vänster till höger för att påbörja installationsprocessen.

8. Följ nästa uppsättning instruktioner på skärmen tills du kommer till "Apps & Data" -skärmen. På den här skärmen väljer du Ställ in som ett nytt iPhone-alternativ.

När enheten är konfigurerad bör du hitta den fri från glitches som hindrade den från att fungera normalt.