Hur man identifierar författaren till en Tumblr-blogg

Tumblr samlar inte in personlig information när du registrerar ett konto - allt du behöver är en giltig e-postadress. Det betyder att du bara kan identifiera författaren till en blogg med hans Tumblr-användarnamn, publicerat i det övre vänstra hörnet på vart och ett av hans inlägg i din tidslinje om du följer honom. klicka på hans användarnamn för att öppna sin blogg i webbläsaren. Du kanske kan söka efter e-postadressen till författaren till en blogg, men bara om bloggägaren har aktiverat den här inställningen för sitt konto. Hitta e-postkontakter och sociala medier med hjälp av verktyget Lookup Contacts.

Sök efter användarnamn eller e-postadress

Öppna Tumblr och logga in på din instrumentpanel.

Klicka i sökrutan och skriv sedan användarnamnet eller e-postadressen för en Tumblr-användare. När du skriver listas potentiella matchningar under sökrutan.

Klicka på matchande post för att öppna bloggen och klicka sedan på knappen "Följ" för att följa användaren.

Klicka på webbläsarens bakåtknapp för att återgå till instrumentpanelen. Du bör nu se användarens senaste inlägg i din tidslinje.

Håll muspekaren över användarnamnet i ett inläggs övre vänstra hörn för att visa en informationsruta.

Klicka på nedåtpilen bredvid Person-ikonen för att skicka ett e-postmeddelande, ställa en fråga eller ignorera användaren. Du kan också klicka på alternativet ”Sluta följa” för att följa upp användaren från informationsrutan.

Konfigurera e-postsökning

Logga in på din Tumblr-instrumentpanel och klicka sedan på kugghjulsikonen i det översta verktygsfältet för att öppna skärmen för kontoinställningar.

Klicka på kryssrutan "Låt människor slå upp mig efter den här adressen" under din e-postadress.

Klicka på knappen "Spara" för att spara inställningarna. Tumblr-användare kan nu hitta dig med din e-postadress.

Identifiera Gmail- och Facebook-kontakter

Öppna Tumblr och logga in på din instrumentpanel.

Öppna verktyget Tumblr Lookup Contacts i en ny webbläsarflik (se Resurser).

Klicka på fliken "Facebook" och logga sedan in på ditt Facebook-konto. En lista över dina Facebook-kontakter på Tumblr visas i mittpanelen. Klicka på kryssrutan för varje kontakt som ska följas.

Klicka på fliken "Gmail" och logga sedan in på ditt Gmail-konto för att hitta Gmail-kontakter på Tumblr.

Tips

Många Tumblr-användare tillhandahåller sin kontaktinformation på sina bloggar. Leta efter en kontakt- eller Om mig-sida på användarens blogg för att hitta hennes webbplats, e-postadress, Facebook-sida eller annan kontaktinformation.

Varningar

Även om Tumblr Support indikerar att du kan använda verktyget Tumblr Lookup Contacts för att hitta dina Yahoo-, Hotmail-, AOL- och MSN-kontakter utöver Gmail och Facebook, från och med publiceringen, stöder verktyget Lookup Contacts bara Facebook och Gmail.