Nackdelar med att fylla på patroner

Skrivartillverkare tenderar att sälja skrivare som förlustledare, vilket gör sina vinster genom att sälja bläckpatroner. Den höga kostnaden för att köpa nytt bläck till skrivare uppmuntrar vissa användare att använda påfyllningskassetter som ett alternativ. Vissa köper egna bläckpåfyllningssatser, medan andra använder tredjepartsleverantörer som fyller patroner för dem. Detta kan vara en billigare lösning än att köpa nya patroner, men det har några potentiella nackdelar.

Påfyllning av röra och misstag

Om du köper ett kit för att göra dina egna påfyllningar kan du uppleva att det är rörigt, tidskrävande och svårt att få rätt. Skrivarbläck utanför en patron som innehåller fläckar om du inte hanterar dem försiktigt. Det kan också vara svårt att fylla patronerna korrekt - detta leder ofta till överfyllning och problem med luftbubblor i patronen. Dessutom, om du måste bredda hål eller göra dem för att injicera bläck i en patron riskerar du att det läcker in i skrivaren. Detta påverkar utskriftskvaliteten och kan skada själva maskinen. Du kanske inte har dessa problem om du har patroner som fylls på av en specialtjänst, men de kan fortfarande orsaka andra problem.

Bläck och utskriftskvalitet

Bläcket som används i påfyllningssatser och av tredjepartsleverantörer är vanligtvis av lägre kvalitet än det som används av skrivarens tillverkare. Detta kan påverka utskriftskvaliteten, särskilt om du skriver ut högupplösta foton eller viktiga affärsdokument. I vissa fall kan en påfylld patron kanske inte skriva ut pålitligt. det kan missa färger, blanda ihop dem eller skriva ut ränder och blobbar på sidan. Dessa bläck kan också blekna snabbare med tiden.

Patronfrågor

Bläckpatroner fungerar på en gång, och det kan orsaka problem att fylla på dem för att använda dem flera gånger. Skrivhuvudena, munstyckena och skummet inuti patronerna försämras när de används, vilket leder till ytterligare problem med utskriftskvaliteten. I vissa fall misslyckas påfyllda patroner helt enkelt eller fungerar bara för ett begränsat antal utskriftsåtgärder. En studie från Buyers Laboratory Inc. 2011 jämförde nya Hewlett-Packard-patroner med olika påfyllningar från tredje part. HP beställde denna studie, men det visade fortfarande några av de problem som kan hända med påfyllningskassetter. Påfyllningarna som testades hade en genomsnittlig felprocent på 72 procent och HP-patronerna gav 133 procent högre utskriftsavkastning.

Skrivarproblem

Läckor från en påfyllningspatron kan skada själva skrivaren och den kan behöva repareras eller bytas ut. Täppta munstycken och försämrade skrivhuvuden kan orsaka utskriftsjusteringsfel, eller så kan du ha problem med att din skrivare accepterar påfyllning. Vissa tillverkare ställer in sina skrivare för att läsa marker på en patron för att räkna ut hur mycket bläck den innehåller; dock kan det hända att vissa skrivare inte kan identifiera en påfyllning och du kan se en rad felmeddelanden och varningar för låg / tom bläck när du försöker skriva ut. I vissa fall kommer en skrivare helt enkelt att vägra att acceptera en påfyllningspatron.