Kan människor retweeta om det är privat?

På Twitter finns det två sätt att twittra: det skyddade sättet och det oskyddade sättet. På det skyddade sättet har du en offentlig profil som gör alla dina tweets synliga - även för dem som ännu inte följer dig - och som gör det möjligt för någon att följa dig utan förhandsgodkännande. Omvänt skyddar en privat profil dina tweets så att endast de som du har godkänt som följare kan se dina tweets. Det betyder också att ingen av dina tweets kan tweetas igen med hjälp av Twitters re-tweet-funktion - även av personer som följer dig.

Retweet-funktion

Tweets från en person med en offentlig Twitter-profil har följande klickbara alternativ längst ner i varje tweet: Svara, Retweet, Favorit och mer. Om du klickar på Retweet-länken läggs tweetet till - precis som det verkade ursprungligen - i ditt Twitter-flöde. En person som har en privat profil har emellertid endast alternativet Svar och Favorit synliga. Du kan helt enkelt inte retweeta den personens tweets på det sätt du kan göra en offentlig tweet. Det finns dock ett "bakdörr" sätt som du kan.

Retweet-alternativ

Istället för att lita på den klickbara Retweet-länken kan du bara kopiera och klistra in en persons tweet i din egen ruta "Skriv ny tweet". Lägg sedan personernas Twitter-handtag före det (t.ex. @handle). Innan Twitter-handtaget, sätt bokstäverna "RT", se till att det finns minst ett enda mellanrum mellan "RT", handtaget och tweeten. Detta kommer att publicera tweet på ditt Twitter-flöde men det avslöjar inte Twitter-fotot av Tweet-författaren, vilket är fallet när man använder Twitters Retweet-funktion.

Överväganden

Om din Twitter-profil är inställd på privat och du vill att andra ska kunna retweeta dina tweets mer direkt genom att använda Retweet-funktionen måste du ställa in din profil till den offentliga inställningen. Detta gäller också om du bifogar hashtags till dina tweets. Medan hashtags är utformade för att göra tweets mer synliga, kommer bara att lägga till en hashtagg till en tweet från en privat profil inte göra den specifika tweeten offentlig och "retweetbar."

Ändra inställningar

Om du ställer in din profil på privat när du skapade ditt Twitter-konto och vill att andra ska kunna retweeta dina tweets kan du ändra din profil till allmänhet. Klicka bara på kugghjulsikonen i din Twitter-profil och välj "Inställningar" i rullgardinsmenyn. Avmarkera sedan rutan "Skydda mina tweets" och klicka på "Spara ändringar." Därefter kommer människor att kunna retweeta dina tweets med Twitters retweet-funktion.