Hur man ansluter din Sony Blu-ray-spelare

En Sony Blu-Ray-spelare liknar andra Blu-Ray-spelare på marknaden och du kan ansluta den till vilken TV som helst som erbjuder antingen komponent-, s-video- eller HDMI-videoingångar; endast en HDTV med HDMI låter dig dock uppleva Blu-Ray-videoens fulla kvalitet. En HDMI-kabel är det vanligaste sättet att ansluta en Blu-Ray-spelare till en TV, men andra alternativ är tillgängliga för dem som inte har råd med en, eller som äger en äldre TV.

Steg 1

Rensa en plats på ditt underhållningssystem för spelaren. Placera den på en plan yta på en plats med tillräckligt luftflöde. Anslut strömkabeln till ett överspänningsskydd eller vägguttag. Tryck på strömbrytaren för att slå på den.

Steg 2

Bestäm vilken typ av kabel du ska använda för att ansluta spelaren till din TV. Titta på baksidan av Sony Blu-Ray-spelaren; Du bör se en HDMI-port, en s-video-port och tre kompositportar. Titta på baksidan av din TV och notera vilka typer av kabelanslutningar den kan ta emot. En modern HDTV bör ha alla tre typer av portar, men en äldre TV kan bara ha stöd för kompositvideo. Bestäm vilka videokablar som medföljde Sony-spelaren. de flesta spelare inkluderar inte en HDMI-kabel, men en kan ha inkluderats i paketet med spelaren om du till exempel köpte en specialpaket.

Steg 3

Anslut videokabeln till motsvarande kabelport på baksidan av Blu-Ray-spelaren; Anslut till exempel en HDMI-kabel till HDMI-porten. Anslut den motsatta änden till motsvarande port på baksidan av din TV. Var noga med att välja porten "video-in", inte "video-out".

Steg 4

Anslut en ljudkabel om det behövs. Kompositvideokablar inkluderar en kabel för ljud och kräver ingen separat kabel. En s-videoanslutning kräver dock en ljudkabel som borde ha medföljt spelaren. Anslut ena änden till "audio-out" -porten på spelarens baksida och den andra änden till "audio-in" -porten på din TV.

Ändra din TV till videoläget som Blu-Ray-spelaren är ansluten till. Tryck på "Mode" -knappen på TV: ns fjärrkontroll eller knapppanel tills du ser Blu-Rays menyskärm.