Hur man laddar ner musik till en MP3-spelare

Medan den mest kända MP3-spelaren är Apples ikoniska iPod, producerar andra tillverkare som Trio, Eclipse och SanDisk också dedikerade mediaspelare. Varje modell levereras med appar eller instruktioner för att fylla den med musik, men de flesta spelare kan laddas på ett av tre sätt: med iTunes, med Windows Media Player eller som en enhet monterad på din dator. Om du har en avancerad enhet som en iPod Touch kan du också ladda ner musik direkt till enheten.

Datoranslutning

Steg 1

Anslut din MP3-spelare till din Windows-dator eller Mac med en USB-kabel. Många spelare har antingen en mini- eller mikro-USB-kabel eller en egen kabel. Den ena änden passar en port på spelaren och den andra passar ett standard USB-uttag.

Steg 2

Öppna iTunes om du använder en iPod eller iPhone. ITunes, tillgängligt för både Windows och Mac OS, upptäcker automatiskt anslutna Apple-enheter. Klicka på din enhet och klicka sedan på fliken "Musik" för att ställa in synkroniseringsalternativ, eller expandera ikonen för att visa musikmappen på din enhet, dra och släpp sedan din musik från ditt iTunes-bibliotek i den mappen.

Steg 3

Öppna Windows Media Player om du använder Windows och din enhet inte är en iPod. Från ditt Windows Media Player-bibliotek, klicka på fliken "Synkronisera", klicka sedan på "Synkroniseringsalternativ" och välj "Konfigurera synkronisering". Aktivera eller inaktivera "Synkronisera den här enheten automatiskt" och klicka på "Slutför". Välj de filer eller spellistor som du vill synkronisera och klicka på "Starta synkronisering".

Hitta MP3-spelarens enhetsikon om du vill dra och släppa musik till den på skrivbordet. När du har anslutit spelaren letar du efter dess ikon i "Den här datorn" på Windows eller på Mac Desktop. Om den är formaterad på rätt sätt visas spelaren som en flyttbar enhet. Dubbelklicka på ikonen, leta upp musikmappen och dra och släpp eller kopiera och klistra in dina MP3-filer från din dator till enheten.

Direkt nedladdning

Steg 1

Tryck på "iTunes" på en iPod Touch eller iPhone för att öppna iTunes Music Store. För att använda Music Store måste du först skapa ett Apple-ID och lägga till ett kreditkort för inköp.

Steg 2

Navigera till albumet eller låten du vill köpa och tryck på priset för att avslöja knappen "Köp". Tryck på knappen "Köp nu" och ange ditt Apple ID-lösenord för att börja ladda ner.

Synkronisera din iPod med iTunes för att säkerhetskopiera dina nya låtar på din dator. Om du använder iCloud visas låtarna automatiskt i iTunes på din dator.