Hur man aktiverar återstående batteritid i Windows 10

Den nuvarande versionen av Windows 10 visar procentuellt återstående batteri och inte återstående tid. Nedan följer stegen för att aktivera återstående batteritid i Windows 10.

Aktivera återstående batteritid i Windows 10

Som ni kanske kommer ihåg gav de tidigare versionerna av Windows batteritid i realtid, vilket visar en ungefärlig uppskattning av batteritiden kvar på din bärbara dator.

Men denna information togs bort i senare versioner, baserat på resonemanget att den angivna tiden som återstod kunde variera mycket beroende på hur datorn användes.

Det återstående värdet på batteritiden är baserat på den aktuella belastningen på din PC och detta förändras drastiskt när du justerar ljusstyrka, ändrar volym, öppnar program och ansluter till WiFi eller Bluetooth.

Därför visar den nuvarande versionen av Windows 10 batteriets livslängd i procent, vilket gör att användarna kan gissa hur länge batteriet kommer att pågå på sina datorer.

Hur man aktiverar återstående batteritid i Windows 10

Som nämnts ovan är det fortfarande möjligt att låta din dator ange den återstående batteritiden och detta kan uppnås genom att göra ändringar i datorns register.

1. Högerklicka på Start-knappen och klicka på Kör.

2. Skriv regedit i kommandofönstret Kör och klicka på OK.

3. Navigera till datorn \ HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ Power på registerredigeringsskärmen

4. Utöka Power Entry> högerklicka på EnergyEstimation> klicka på New> DWORD (32-bitars) värde

5. Namnge det nyskapade DWORD som EnergyEstimation Enabled.

6. Dubbelklicka på EnergyEstimationEnabled> i popup-fönstret, skriv 1 i fältet "Value Data" och klicka på OK.

7. Stäng registerredigeraren och starta om datorn.

När datorn har startat om bör du kunna se återstående batteritid när du håller muspekaren över batteriikonen i meddelandefältet i aktivitetsfältet.

Du kan när som helst avaktivera Återstående batteritid genom att ändra värdet Data för “EnergyEstimationEnabled” DWORD till 0.