Hur har människor coola teckensnitt på Tumblr?

Om du använder Tumblr har du förmodligen sett bloggar med coola teckensnitt och effekter. Du kan få coola teckensnitt på din Tumblr-blogg på två sätt. Installera antingen ett tema som innehåller de typsnitt du gillar, eller sätt in någon kod i HTML-temat som refererar till det coola teckensnittet du vill använda. När du har infogat referensen redigerar du attributet "font-family" för varje temaelement som ska ändras.

Tumblr-teman

Välj bland hundratals kostnadsfria teman direkt från menyn Tumblr Anpassa. Öppna instrumentpanelen för att bloggen ska ändras och klicka sedan på fliken "Anpassa" för att öppna temat i redigeringsläge med panelen Anpassa i vänster sidofält. Klicka på länken "Bläddra bland teman" för att öppna tematrädgården. Klicka på nedåtpilen för att begränsa din sökning till specifika kategorier, till exempel "Minimal". Du kan också söka efter ett specifikt temanamn genom att klicka på sökikonen och sedan skriva namnet på temat i sökrutan.

När du hittar ett tema du gillar klickar du på temat och klickar sedan på "Använd" i panelen Anpassa för att tilldela temat till din blogg. Förhandsgranska temat i förhandsgranskningsfönstret och klicka sedan på "Spara" för att spara ändringarna.

Anpassade teman

Om du är en erfaren kodare kan du skapa dina egna HTML-teman för din Tumblr-blogg. Tumblr ger en guide för att skapa ditt eget anpassade tema (länk i resurser). Designa ditt tema med de teckensnitt du önskar och använd sedan temat på din Tumblr-blogg. Öppna bloggtema i redigeringsläge med panelen Anpassa i högra sidofältet. Klicka på "Redigera HTML" för att öppna HTML-redigeraren och välj och ta bort all HTML-kod. Klistra in din anpassade kod i HTML-redigeringsfönstret och spara sedan dina ändringar.

Om du behöver återgå till en tidigare version av ditt tema eller återgå till det ursprungliga Tumblr-temat, öppnar du Tumblr Theme Recovery-verktyget i en webbläsare (se Resurser) och klickar sedan på "Återställ" bredvid temaversionen för att återställa.

Redigera teckensnittsfamiljen

Du kan redigera attributet "font-family" för varje temaelement som ska ändras. Öppna temat i redigeringsläge med anpassningsmenyn synlig och klicka sedan på länken "Redigera HTML". Tryck på "Ctrl-F" för att öppna dialogrutan Sök och ersätt i redigeraren. Skriv "font-family" i Sök-rutan för att hitta varje förekomst av attributet "font-family". Redigera namnet på teckensnittsfamiljen för varje temaelement som ska ändras. Om du till exempel vill ändra teckensnittet för din bloggs titel, leta reda på "font-family" .attribute för ".blogtitle" -variabeln. Redigera teckensnittsfamiljen enligt dina specifikationer. Klicka på "Uppdatera förhandsgranskning" för att se dina ändringar i förhandsgranskningsfönstret innan du sparar. Klicka på "Spara" för att spara ändringarna.

Anpassade teckensnitt

Installera ett anpassat teckensnitt som inte nödvändigtvis stöds på Tumblr-plattformen genom att inkludera en hänvisning till teckensnittet mellan och taggar. Google erbjuder Google-teckensnitt, en tjänst som är värd för teckensnitt som du kan länka till från ditt tema. Med hjälp av värdteckensnitt, som de som finns tillgängliga från Google-teckensnitt, kan du länka till teckensnitt som inte är tillgängliga på Tumblr-plattformen. När du länkar till ett värdteckensnitt finns teckensnittskällan på den värdservern.

Om du vill använda Google-teckensnitt eller liknande värd för teckensnittswebbplats öppnar du webbplatsen i en webbläsare och väljer teckensnittet du vill använda på din blogg. Skapa HTML-referenskoden för teckensnittet. För att generera kodwidget på Google Fonts-webbplatsen klickar du på knappen "Snabbanvändning" för det valda teckensnittet. Kopiera koden till ditt urklipp.

Raden med HTML-kod ser ut som:

Infoga ovanstående referens i avsnitt av ditt tema. Observera värdet för attributet "family =", eftersom detta är det värde du kommer att använda för att ersätta befintliga font-family-poster. I fallet med exemplet ovan skulle du ändra alla önskade "font-family" -instanser till "Audiowide" i ditt Tumblr-tema. Spara temat och stäng sedan redigeraren.

Överväganden

Tumblr stöder teckensnittsändringar i teman, men du kan inte använda olika teckensnitt i Tumblr-inlägg. Tumblr-plattformen tar bort de flesta HTML- och CSS-koder från inlägg innan publicering. Du kan redigera attributet "font-family" för Post-variablerna i temat, vilket ändrar all text i alla dina inlägg till önskad typsnittsfamilj.